Επικεφαλής Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κίριλο Μπουντανόφ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εκτιμά ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία «είναι δυνατό μόνο με την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της του 1991. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή από εμάς».

by Times Newsroom

Και προσθέτει: «Οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει αργότερα σε νέα σύγκρουση». Ερωτηθείς για το πώς αναλύει τη στρατηγική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και την κατάσταση της ρωσικής ισχύος και της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης εξηγεί: “Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα σήμερα οι Ρώσοι ηγέτες… Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι το ρωσικό σύστημα είναι ένα κάθετο σύστημα όπου οι πληροφορίες μεταδίδονται από αρχηγό σε αρχηγό και, όταν φτάσουν στην κορυφή, μπορεί να έχουν παραμορφωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το αρχικό μήνυμα. Είναι λάθος να λέμε ότι δεν έχουν πραγματική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι εκθέσεις που υποβάλλονται στη ρωσική ηγεσία είναι πολύ διαφορετικές από τις πληροφορίες που αρχικά συγκεντρώνονται. Κάθε κρίκος στην αλυσίδα εντολών παραμορφώνει τις πληροφορίες προς όφελος αυτού που θέλει να μεταφέρει την πληροφορία στο ανώτερο κλιμάκιο προς την κορυφή”.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την αρχιτεκτονική της ειρήνης και το μέλλον της Ρωσίας, ο Ουκρανός αξιωματούχος απαντά: “Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από το ουκρανικό έδαφος υπό την ουκρανική στρατιωτική πίεση, υπό την πίεση εσωτερικών ρωσικών πολιτικών διαδικασιών και υπό την πίεση της διεθνούς διπλωματίας. Η Ρωσία θα αναγκαστεί να πραγματοποιήσει αυτή την απόσυρση σύντομα”, συνεχίζει “διότι σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ρωσικού καθεστώτος. Δεν έχει άλλη επιλογή. Οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να βγουν ήρεμα από μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν θέλησαν να σταματήσουν. Επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης. Αυτό τους δημιουργεί προβλήματα”, καταλήγει.

00:00

Previous
PlayNext

00:00 / 01:53
Mute

Settings
Fullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
ADVERTISEMENT
Για το μέλλον, προβλέπει “δύσκολους καιρούς για τη Ρωσία. Σε επίπεδο πολιτικής και ασφάλειας, θα τεθεί το ζήτημα της αρχιτεκτονικής αυτής της περιοχής, η οποία εκτείνεται από την Ανατολική Ευρώπη έως το ασιατικό κομμάτι της Ρωσίας. Δυνητικά, αυτό μπορεί να αλλάξει την πολιτική και εδαφική διαμόρφωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και δεν είναι θέμα δεκαετιών, είναι κάτι που μπορεί να έρθει γρήγορα. Ο κόσμος δεν χρειάζεται μια Ρωσική Ομοσπονδία όπως αυτή που είναι σήμερα και που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο. Και, εκτός από την πυρηνική απειλή, η Ρωσία δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει. Κανείς δεν χρειάζεται αυτή την απειλή. Η Ρωσία θα πρέπει να αλλάξει” αναφέρει, προβλέποντας αντίθετα για την Ουκρανία ότι “θα καταστεί ένα νέο κέντρο περιφερειακής ισχύος”.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή