Wall Street Journal: Θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ταϊβάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που στέλνονται στην Ταϊβάν για να εκπαιδεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις του νησιού, υποστηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενο ανώνυμες αμερικανικές πηγές.

by Times Newsroom

Ο αμερικανικός στρατός θα στείλει εντός των επόμενων μηνών 100-200 στρατιωτικούς στο νησί για ασκήσεις αλλά και για να εκπαιδεύσουν τους Ταϊβανέζους στη χρήση αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Σήμερα οι Αμερικανοί εκπαιδευτές είναι περίπου 30.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν ανακοίνωσε στην Τρίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, ότι θα ενισχυθούν οι στρατιωτικοί δεσμοί του νησιού με τις ΗΠΑ ώστε να αναχαιτιστεί «ο αυταρχικός επεκτατισμός». Υπογράμμισε ότι η Ταϊβάν θα συνεργαστεί ακόμη πιο ενεργά με τις ΗΠΑ και με άλλους δημοκρατικούς εταίρους για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι ο επεκτατισμός των απολυταρχικών καθεστώτων και η κλιματική αλλαγή.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com