Έβαλε τα κλάματα η βασιλομήτωρ Σοφία – Δεν προσκλήθηκε στα γενέθλια της πριγκίπισσας Λεονόρ

Τη μεγάλη συναισθηματική της φόρτιση δεν κατάφερε να κρύψει η Βασιλομήτωρ Σοφία που ξέσπασε σε δάκρυα σε εμφάνισή της που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον διεθνή Τύπο.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα η 84χρονη σύζυγος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’ φάνηκε βαθιά συγκινημένη σε εκδήλωση ακαδημαϊκού χαρακτήρα ενώ επαινούσε καθηγητή φυσικής που ανακηρύχθηκε πρύτανης.

Δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αποδίδει τη συγκίνηση της Σοφίας στο γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί από τον γιο της, βασιλιά Φίλιππο ΣΤ, στην ορκωμοσία της κόρης του, πριγκίπισσας Eλεονώρας των Αστουριών, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνεται 18 ετών.

Το παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014, και έφυγε εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

 

 

Ισπανία-Πριγκίπισσα Λεονόρ: Μανία για την 18χρονη διάδοχο

Αύριο η κόρη του 55χρονου βασιλιά Φελίπε και της 51χρονης βασίλισσας Λετίθια κλείνει τα 18 και επωμίζεται ένα βαρύ καθήκον. Να αναστηλώσει τη φθαρμένη εικόνα του οίκου των Βουρβώνων, που αμαυρώθηκε από τα οικονομικά και ερωτικά σκάνδαλα του παππού της Χουάν Κάρλος, δίνοντας ταυτόχρονα νέα πνοή στην ισπανική μοναρχία του 21ου αιώνα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η πρωτότοκη θυγατέρα του Ισπανού βασιλιά, πριγκίπισσα Λεονόρ των Αστούριας, θα ανέβει στο θρόνο αρκετά αργότερα από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο πατέρας του οποίου, βασιλιάς Κάρολος Γ’, είναι 75 ετών.

Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να γίνει από τώρα το φωτεινό πρόσωπο του παλατιού της Θαρθουέλα, που θα προσπαθήσει να ξεπλύνει τις οικογενειακές αμαρτίες.

«Η Λεονόρ χρειάζεται το δικό της αφήγημα», σημείωσε η βασιλική βιογράφος Κάρμεν Ρεμίρεθ ντε Γκανούθα, συμπληρώνοντας ότι το πρώτο μέλημα της πριγκίπισσας θα είναι να αποκτήσει δεσμούς με την ψηφιακή γενιά της. Ενώ αυτό το αφήγημα δεν έχει πάρει ακόμη σάρκα και οστά -για ένα μικρό κορίτσι μιλάμε άλλωστε-, το χτίσιμο του ρόλου της βαδίζει κατά το σχέδιο.

Για τα αυριανά γενέθλια ενηλικίωσης της πριγκίπισσας-διαδόχου του ισπανικού θρόνου έχει προγραμματιστεί τελετή στο ισπανικό Κοινοβούλιο – στο οποίο δεν έχει σχηματιστεί ακόμη δεδηλωμένη πλειοψηφία μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Η Λεονόρ θα ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα, παραλαμβάνοντας τα μετάλλια της Βουλής και της Γερουσίας.

Εν όψει του γεγονότος, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα ανέκδοτες φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια της Λεονόρ. Μεταξύ άλλων τη βλέπουμε κατσουφιασμένη την πρώτη μέρα στο σχολείο ανάμεσα στους χαμογελαστούς γονείς της. Κι ακόμη να αγκαλιάζει πανευτυχής το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που κατέκτησε η Ισπανία το 2010, να δίνει όρκο αποφοίτησης φέτος τον Μάιο από το κολέγιο UWC Atlantic στην Ουαλία, δείχνοντας το πτυχίο Διεθνών Σπουδών… Το κλου όμως είναι οι φωτογραφίες από την κατάταξή της στη στρατιωτική ακαδημία της Σαραγόσα, όπου θα φοιτήσει τρία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή στο Κοινοβούλιο θα ακολουθήσει δεξίωση για τα γενέθλια της Λεονόρ στο βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης και το πάρτι θα συνεχιστεί σε οικογενειακή ατμόσφαιρα στο ανάκτορο Ελ Πράδο, έξω από την πρωτεύουσα.

Η άτυπη ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων της Λεονόρ γιορτάστηκε στις 20 Οκτωβρίου με μια τελετή στο Ιδρυμα Πριγκίπισσα των Αστούριας, του οποίου προεδρεύει. Την τίμησαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Μέριλ Στριπ, ενώ η Λεονόρ τόνισε πως «έχει πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων και των ευθυνών της». Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η Χολιγουντιανή ηθοποιός, με τη στάση ζωής της και με τους ρόλους της, υπήρξε πρότυπο για εκείνη.

ΛΕΟΝΟΡ-ΜΑΝΙΑ

Στην Ισπανία γίνεται ήδη λόγος για «Λεονορ-μανία», καθώς το κοινό διψά να μάθει για την προσωπική της ζωή. Στις αρχές του χρόνου γράφτηκε ότι η Ισπανίδα γαλαζοαίματη είχε δεσμό με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, Γκάβι, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές. Το «Paris Match» έγραψε για τα σκουλαρίκια Bulgari, που φορούσε στην τελετή του Ιδρύματος Αστούριας και ο δημοσιογράφος Χεσούς Ρέγες έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την αγάπη της για τη μόδα, που κληρονόμησε από τη μητέρα της.

                                                                                                                          

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com