Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Αυτή είναι η ώρα του πολέμου- Δεν υπάρχει περίπτωση εκεχειρίας με τη Χαμάς»

Σε ενημέρωση για την κατάσταση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς προχώρησε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου.

by Times Newsroom

Χαρακτήρισε τη Χαμάς «βάρβαρους» που επιδιώκουν να «καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εγκαινιάσουν έναν κόσμο φόβου και σκοταδιού». «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής», είπε.

«Ένα σημείο καμπής για τους ηγέτες και τα έθνη. Είναι καιρός για όλους μας να αποφασίσουμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ελπίδας και υπόσχεσης ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο», πρόσθεσε.

«Να είστε σίγουροι ότι το Ισραήλ θα πολεμήσει» σημείωσε.

Το Ισραήλ «δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο», αλλά θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, τόνισε. «Το Ισραήλ θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της βαρβαρότητας μέχρι τη νίκη», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ της «δολοφονίας αθώων και των ακούσιων απωλειών που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί σε υπόγεια νοσοκομείων και ότι «εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν» από περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, λέει ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια τέτοια κατάπαυση, όπως δεν θα συμφωνούσαν οι ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση των εχθροπραξιών… οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί», λέει.

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο», είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο Νετανιάχου κατέληξε: «Αυτή είναι η ώρα του πολέμου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com