Έβρος: Συναγερμός για τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, το μέτωπο της οποίας ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα, ενώ ζητήθηκαν κι άλλα εναέρια μέσα

by Times Newsroom

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο δάσος της Δαδιάς πάνω από το φράγμα του χωριού Λύρα στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, ενώ το δύσβατο της περιοχής προκαλεί προβλήματα στα οχήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων που σπεύδουν συνεχώς από διάφορα σημεία του νομού.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα, ενώ ζητήθηκε η συμμετοχή και άλλων εναέριων μέσων που σπεύδουν στο σημείο, μαζί με μηχανήματα στρατού.

Το δάσος της Δαδιάς είναι μια εξαιρετικά παρθένα περιοχή με πολύ πυκνή δασική κάλυψη, ενώ αποτελεί ένα από τα ευρωπαϊκά προστατευόμενα δάση. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή