Φόρος τιμής στον Παρθενώνα το «Temple of Boom» στη Μελβούρνη

Στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς της Architecture Commission

by Times Newsroom

Στον Grollo Equiset Garden της National Gallery of Victoria (NGV) στη Μελβούρνη, το «Temple of Boom» τιμά τον Παρθενώνα, προσκαλώντας το κοινό να στοχαστεί για τις συνέπειες του χρόνου σε όλα τα αρχιτεκτονήματα, καθώς η δομή σταδιακά αλλάζει με έργα τέχνης και τοιχογραφίες που, σε τρεις φάσεις, από τον Νοέμβριο έως τον Αύγουστο του 2023, θα την κοσμούν.

Η NGV εγκαινίασε το πρότζεκτ στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς της Architecture Commission, στην οποία προσκαλεί Αυστραλούς αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν στον κήπο της site-specific έργα. Το «Temple of Boom» σχεδιάστηκε από τους Adam Newman και Kelvin Tsang του στούντιο NWMN και στο κέντρο του βρίσκεται ένα ορειχάλκινο άγαλμα καθιστής γυναίκας, έργο του 1958 του Henry Moore (https://www.instagram.com/p/CkxTpwiM0YI/ ).

Σύμφωνα με την NVG, το «Temple of Boom» θα λειτουργεί ως τόπος συγκέντρωσης της κοινότητας και υπαίθριος χώρος ποικίλων εκδηλώσεων τη θερινή για τους Αντίποδες περίοδο, μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα έργα των πρώτων καλλιτεχνών που συμμετέχουν -Drez, Manda Lane και David Lee- παρουσιάστηκαν στα εγκαίνια· ποικίλουν από μοτίβα λουλουδιών μέχρι οφθαλμαπάτες, και αντλούν έμπνευση από τον ζωηρόχρωμο διάκοσμο που πριν από χιλιετίες κάλυπτε τον Παρθενώνα ( https://www.instagram.com/p/ClUlMjduyaK/ ).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com