Οι Ρώσοι επισκέπτονται τα H&M για τελευταία φορά σήμερα

Η σουηδική εταιρεία κλείνει οριστικά τα καταστήματά της στη χώρα

by Times Newsroom

Οι Ρώσοι επισκέφθηκαν σήμερα για τελευταία φορά το κατάστημα – ναυαρχίδα της H&M στη Μόσχα πριν η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ενδυμάτων στον κόσμο κλείσει οριστικά όλα τα μαγαζιά της στη Ρωσία, ύστερα από πώληση του στοκ που κράτησε σχεδόν τέσσερις μήνες.

Η H&M έκλεισε τα καταστήματά της λίγο αφού η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, πριν ξανανοίξουν τον Αύγουστο για να πωληθούν τα αποθέματα με τους πελάτες να σχηματίζουν ουρές.

Σήμερα, η προσέλευση δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά αυτοί που έκαναν τον κόπο ανταμείφθηκαν με γεμάτα ράφια και έκπτωση 50% σε όλα τα προϊόντα.

Η Αναστάζια, 29 ετών, εξέφρασε τη λύπη της που η H&M και πολλές άλλες εταιρείες αποχωρούν, αλλά δήλωσε ότι η ζωή συνεχίζεται. «Είμαι σίγουρη ότι κάτι νέο θα κάνει την εμφάνισή του, κάτι ενδιαφέρον, είμαστε πάντα ανοικτοί σε αυτό» δήλωσε στο Reuters έξω από κατάστημα. «Δεν υπάρχει λόγος να μένει κανείς στα αρνητικά».

Εταιρείες υφίστανται πιέσεις από την κοινή γνώμη και πολιτικούς να μην δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρωσία, με πολλές ξένες επιχειρήσεις να προχωρούν εσπευσμένα σε αναστολή της λειτουργίας τους λίγο μετά την εισβολή των στρατευμάτων χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώνουν την οριστική τους αποχώρηση.

Η H&M, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπέστη πλήγμα ύψους 2,1 δισ. κορωνών το τρίτο τρίμηνο για την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία. Η σουηδική εταιρία έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη που ξεκινά απολύσεις, ανακοινώνοντας σήμερα την περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας λόγω της μείωσης της ζήτησης καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με άλμα του πληθωρισμού.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η H&M θέτει τα περιουσιακά της στοιχεία προς πώληση και αναμένει ότι ο δυνητικός αγοραστής θα είναι μια ρωσική εταιρεία ή μια οντότητα από «φιλική» χώρα – μια από αυτές που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Η H&M νοίκιαζε τα 170 φυσικά της καταστήματα στη χώρα και τα διαχειριζόταν άμεσα η ίδια. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου το 80% των καταστημάτων της H&M είχε ήδη κλείσει.

Εκπρόσωπος της H&M επιβεβαίωσε ότι όλα τα καταστήματα που ήταν ακόμα ανοικτά στη Ρωσία θα κλείσουν σήμερα, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com