Γαλλία: Ποδόσφαιρο και πολιτική

Όλα αυτά γίνονται στην Ευρώπη την ώρα που οι Αμερικανοί εκλογείς επί του παρόντος έχουν να επιλέξουν μεταξύ της Άνοιας και της Παράνοιας.

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΣ

Οι Γάλλοι στις εκλογές συμπεριφέρθηκαν σαν την εθνική ομάδα τους στο euro 2024:

Παίζουν καλή άμυνα

Αλλά τώρα πρέπει να μάθουν να βάζουν και γκολ.

Τουλάχιστον στην πολιτική.

Κι έτσι σ’ αυτήν την ιδιότυπη -λόγω εκλογικού συστήματος- σκυταλοδρομία όπου οι πολιτικοί παίρνουν την σκυτάλη από τους εκλογείς, οι οποίοι ήταν στην άμυνα οι αφανείς εντολείς της κάλπης, μένει να δείξουν αν είναι ικανοί να προχωρήσουν στον σχηματισμό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης, ακόμη και με επικεφαλής έναν εξωκοινοβουλευτικό που γνωρίζει να συνομιλεί και να πείθει.

Ως ετούτου οι συμβιβασμοί για μια βιώσιμη συνεργασία μεταξύ των ρεαλιστών του «δημοκρατικού τόξου» είναι όχι μόνο απαραίτητοι για τους Γάλλους, αποτελούν μονόδρομο.

Φωτεινό μονόδρομο που ίσως αποτελέσει και μια ευκαιρία μήπως και αντιληφθούν οι λοιποί Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι Βρυξέλλες πριν έρθει η προεδρική ώρα της Λεπέν, που, πως και γιατί η Ευρωπαϊκή συγκόλληση Εθνών, Κρατών, δεν αφορά μόνο τα καταναλωτικά αγαθά που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν ενιαία τιμή.

Αλλιώς δεν θα έρθει ποτέ το γκολ.

Καθώς δε δεν υπάρχει πια ένας Ντε Γκώλ, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Όλα αυτά την ώρα που οι Αμερικανοί εκλογείς επί του παρόντος έχουν να επιλέξουν μεταξύ της Άνοιας και της Παράνοιας.

Εντός του 2024 όλα αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com