Γιεβγκένι Πριγκόζιν: Μπορεί να δούμε στη Ρωσία επανάσταση παρόμοια με αυτή του 1917

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει το Μπαχμούτ, όπου διεξάγονται έντονες μάχες στα ανατολικά, και να επιτεθεί στην Κριμαία,

by Times Newsroom

Ο ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας «Βάγκνερ» Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια επανάσταση παρόμοια με αυτή του 1917 και να χάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν η ρωσική ελίτ δεν πάρει στα σοβαρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ολιγάρχης είπε ότι οι πολιτικές του απόψεις κυριαρχούνται από την αγάπη για την πατρίδα και την υπηρεσία προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι η Ρωσία κινδυνεύει από αναταραχή.

Ο Πριγκοζίν τόνισε ότι δεν πιστεύει στην υπάρχουσα αισιόδοξη θέση ότι η Δύση θα κουραστεί από τον πόλεμο και η Κίνα θα μεσολάβησε για μια ειρηνευτική συμφωνία. Αντίθετα, είπε, το Κίεβο προετοιμάζει μια αντεπίθεση με στόχο να ωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα σύνορά του πριν από το 2014, όταν η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία.

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει το Μπαχμούτ, όπου διεξάγονται έντονες μάχες στα ανατολικά, και να επιτεθεί στην Κριμαία, πρόσθεσε.

«Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία, επομένως πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν βαρύ πόλεμο», τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που μπορούμε να χάσουμε τη Ρωσία», πρόσθεσε. «Πρέπει να επιβάλουμε στρατιωτικό νόμο».

«Χασάπης του Πούτιν;» Ναι!

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι το παρατσούκλι του «ο μάγειρας του Πούτιν» ήταν ανόητο καθώς δεν μπορούσε να μαγειρέψει και δεν είχε γίνει ποτέ σεφ, αστειευόμενος είπε ότι το «χασάπης του Πούτιν» μπορεί να ήταν το πιο κατάλληλο ψευδώνυμο.

«Θα μπορούσαν να μου δώσουν ένα παρατσούκλι αμέσως – ο χασάπης του Πούτιν και όλα θα ήταν καλά», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι απλοί Ρώσοι συνεχίσουν να έχουν τα παιδιά τους σε γαλβανισμένα φέρετρα, ενώ τα παιδιά της ελίτ «λιάζουν τα αχαμνά τους» στον ήλιο, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει ανατροπές όπως οι επαναστάσεις του 1917 που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο.

«Αυτή η διαίρεση μπορεί να τελειώσει όπως έγινε το 1917 με μια επανάσταση», είπε.

«Πρώτοι θα σηκωθούν οι στρατιώτες και μετά οι συγγενείς τους», προειδοποίησε ο ολιγάρχης.

«Υπάρχουν ήδη δεκάδες χιλιάδες από αυτούς – συγγενείς όσων σκοτώθηκαν. Και πιθανότατα θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες – δεν μπορούμε να το αποφύγουμε».

Κατά τη συνέντευξη ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Πριγκόζιν:

Φωτό του Γιεβγκένι Πριγκόζιν με τον δημοσιογράφο κατά τη συνέντευξη- Telgram

Σήμερα, ο στρατηγός της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας Βαντίμ Σκιμπίτσκι δήλωσε σε συνέντευξή του στη Welt ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα του είναι η εξάλειψη του Πριγκόζιν.
Γνωρίζετε αυτή τη δήλωση και πώς θα απαντήσετε σε τέτοιες απειλές από το GUR;!

Σχολίασε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν όπως παρουσιάζεται στο Telegram:

«Πάντα λέω ότι ο εχθρός πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Φυσικά και σέβομαι την απόφασή τους. Φυσικά, ο Πριγκόζιν, ως ένας από τους σημαντικούς παράγοντες σε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να εξαλειφθεί. Αυτό είναι 100% αλήθεια, άρα κάνουν τα απολύτως σωστά βήματα»…

 

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή