Η Ρωσία χρησιμοποιεί ξύλινα drones για να ξεγελάσει τα ουκρανικά αμυντικά συστήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει ξύλινα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ξεγελάσουν τα ουκρανικά συστήματα ραντάρ αεράμυνας.

by Times Newsroom

Αυτά τα πολύ απλά drones είναι κατασκευασμένα εν μέρει από ξύλο και φελιζόλ κολλημένα μεταξύ τους με ταινία.

Τα drones είναι εξοπλισμένα με κινητήρες και ηλεκτρονικά κατασκευασμένα στην Κίνα, τα οποία είναι ένα μείγμα χαμηλής και υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους ειδικούς της «BLITZ Aircraft Unmanned».

Τα drone μπορούν να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλά. Έχουν εμβέλεια μεγαλύτερη από 600 μίλια (965 km).

Αυτά τα ξύλινα drones είναι γνωστό ότι είχαν αναπτυχθεί κατά το τελευταίο κύμα επιθέσεων της Ρωσίας σε στόχους στην Ουκρανία.

Η χρήση ξύλινων drones θεωρείται έξυπνη κίνηση από τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτά τα φθηνά drones βοήθησαν να ανοίξει ο δρόμος για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με drone «Shahad 136» και τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Σύμφωνα με το ρωσικό σχέδιο, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας απαντούν αμέσως στις επίθεση των ξύλινων drones, και αμέσως μετά πραγματοποιούν πραγματικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones αυτοκτονίας και πυραύλους κρουζ, ενώ τα ουκρανικά συστήματα έχουν ήδη αδειάσει από πυραύλους και βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για το επόμενο κύμα δραστηριότητας.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι αντιμετώπισαν παρόμοια drones το 2018 κατά τη διάρκεια μαζικών επιθέσεων στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ και στη ναυτική βάση  Ταρτούς στη Συρία.

Arabic Defense

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή