Η Δανία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες για τα επόμενα πέντε χρόνια

Με την αύξηση αυτή, η Δανία θα αφιερώσει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα το 2024, διευκρίνισε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

by Times Newsroom

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει κατά 5,43 δισεκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες για την άμυνα στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών επενδύοντας στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της και στην επιπλέον υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση προβλέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες συνολικά κατά 40,5 δισ. κορώνες ανάμεσα στο 2024 και το 2028», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας.

«Δεν επανεξοπλιζόμαστε στη Δανία επειδή θέλουμε πόλεμο, καταστροφή ή οδύνη. Επανεξοπλιζόμαστε τώρα ακριβώς για να αποφύγουμε τον πόλεμο σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια τάξη δοκιμάζεται», είπε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν στους δημοσιογράφους.

Τα χρήματα προστίθενται στα 155 δισ. κορώνες που η Δανία δεσμεύθηκε πέρυσι να επενδύσει στην άμυνα κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ιδρυτικό μέλος της Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, η Δανία είχε περιορίσει τις στρατιωτικές δυνατότητές της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές των χρόνων του 1990 και έχει παραδεχθεί μεγάλες ελλείψεις στην ικανότητά της να υπερασπιστεί το έδαφός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com