Πάπας Φραγκίσκος: «O Kύριος ας μας ελεήσει, ώστε να νικήσουμε την παραφροσύνη του πολέμου»

Αναφορά στην πληγή του πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της σημερινής γενικής ακρόασης

by Times Newsroom

Ο πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της καθιερωμένης, γενικής ακρόασης της Τετάρτης, αναφέρθηκε και πάλι στην πληγή του πολέμου και, απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τόνισε:

«Σας παρακαλώ να βρίσκονται πάντα, στην ειλικρινή προσευχή μας, όσοι υποφέρουν εξαιτίας των τρομερών συνεπειών του πολέμου. Σήμερα μου φέρανε ένα Ευαγγέλιο και ένα ροζάριο (σ.σ.: το καθολικό κομποσχοίνι) ενός νέου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο μέτωπο. Προσευχόταν με αυτά. Τόσοι νέοι σκοτώνονται. Ας προσευχηθούμε στον κύριο να μας ελεήσει ώστε να νικήσουμε αυτή την παραφροσύνη του πολέμου, η οποία είναι πάντα μια ήττα».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες μέρες αφότου ενόχλησε το Κίεβο και τις δυτικές πρωτεύουσες, επειδή φάνηκε να καλεί την Ουκρανία να παραδοθεί και να διαπραγματευτεί ειρήνη με τον Ρώσο εισβολέα.

Ο Φραγκίσκος είχε δηλώσει στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RSI ότι «εκείνοι που έχουν το θάρρος να σηκώσουν λευκή σημαία και να διαπραγματευτούν είναι ισχυρότεροι» καλώντας την Ουκρανία να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, διευκρίνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία θα πρέπει πρώτα να αναστείλει την επιθετικότητά της.

Ο 87χρονος πάπας, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα, περιόρισε τον χρόνο της ομιλίας του για τρίτη συναπτή εβδομάδα και άφησε σε έναν βοηθό του να αναγνώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Όπως είπε στους πιστούς, ήταν ακόμη «λίγο κρυωμένος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com