Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγορήθηκε από το Ισραήλ για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είναι εξοργισμένος που ο Σουηδή οικοακτιβίστρια δεν αναφέρει τις μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών από μαχητές της Χαμάς.

by Times Newsroom

Τη θέση της Σουηδής οικοακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία απεργεί ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Aryeh Sharuz Shalikar, ως υποστήριξη της τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Politico

«Επειδή αυτό που κάνει η Γκρέτα, ότι τώρα δείχνει αλληλεγγύη στη Γάζα, ενώ δεν λέει λέξη για τις σφαγές των Ισραηλινών, δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά ότι σαρώνει τον τρόμο των Παλαιστίνιων ή της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ κάτω από το τραπέζι σαν να μην υπάρχει», σημείωσε ο Arye Sharuz Shalikar.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του IDF, τα άτομα που μοιράζονται απόψεις όπως της Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι «υποστηρικτές του τρόμου».

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, η Σουηδή οικολογική ακτιβιστρια δημοσίευσε μια ανάρτηση με φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στο Instagram, ανακοίνωσε απεργία αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός.

Ο Arye Sharuz Shalicar ζήτησε αργότερα συγγνώμη για τα σχόλιά του σχετικά με τους υποστηρικτές της Τούνμπεργκ λέγοντας:

«Μίλησα από βαθιά αίσθηση πόνου και τα λόγια μου δεν αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές μου απόψεις ή εκείνες των IDF».

Οι μαχητές της Χαμάς προκάλεσαν την πιο σοβαρή στρατιωτική έξαρση των τελευταίων δεκαετιών, αφού εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση σε ισραηλινές κοινότητες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σκοτώνοντας περισσότερους από χίλιους ανθρώπους και εκτοξεύοντας ρουκέτες σε μεγάλες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ έκτοτε ανταπέδωσε με μια ανελέητη εκστρατεία βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς κινείται για να καταστρέψει τη Χαμάς.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη, με κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Γαλλία και τη Γερμανία, να προσπαθούν να τις πατάξουν.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com