Λαβρόφ: Οι δηλώσεις Ζελένσκι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για διάλογο με τη Ρωσία

by Times Newsroom

Οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συνέχιση των ουκρανικών επιθέσεων σε στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας δεν συμβάλλουν στην προετοιμασία ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G20 στην Ατλάντα, ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η θέση της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχει αλλάξει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, με επίκεντρο τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

«Η θέση μας είναι γνωστή, αλλά το τι σκοπεύει να φέρει η Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν το γνωρίζω», δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποστήριξε ότι οι συχνές αναφορές του Ουκρανού προέδρου στην απόκτηση περισσότερων όπλων με στόχο την πλήξη στόχων στη Ρωσία δυσκολεύουν τις προσπάθειες για την έναρξη διαλόγου.

«Αυτού του είδους η στάση δεν βοηθά ιδιαίτερα στην προετοιμασία διαπραγματεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε επίσης ότι η ρωσική θέση για τη σύγκρουση «παραμένει αμετάβλητη από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία. Όπως είπε, η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί μια Ουκρανία που θα απειλεί την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή