Η Μόσχα προειδοποιεί την Σόφια ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου δημοσιογράφου

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Βουλγαρία ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα κατά της Σόφιας για την απόφασή της να απελάσει έναν Ρώσο δημοσιογράφο για λόγους εθνικής ασφαλείας, χαρακτηρίζοντάς την "απαράδεκτη επίθεση" στα μέσα ενημέρωσης.

by Times Newsroom

Οι βουλγαρικές αρχές αφαίρεσαν τα διαπιστευτήρια και την άδεια διαμονής από τον Αλεξάντερ Γκάτσακ, ανταποκριτή της κρατικής Rossiyskaya Gazeta, και στη συνέχεια τον απέλασαν και η Βουλγαρία έκανε λόγο για μια ενέργεια “που συνιστά απειλή προς την εθνική ασφάλεια”.

Ο Γκάτσακ αναζήτησε καταφύγιο στη ρωσική πρεσβεία αφού κλήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας και εγκατέλειψε τη χώρα την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Βουλγαρική Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας.

Η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε “απαράδεκτη επίθεση” την απέλασή του και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα λάβει αντίμετρα.

Η κίνηση της Βουλγαρίας είναι “ένα ζωντανό παράδειγμα βίας κατά δημοσιογράφων, που έχει ήδη καταστεί μια συνηθισμένη μορφή πίεσης στους δημοσιογράφους σε χώρες των αποκαλούμενων προηγμένων δημοκρατιών”, είπε η Ζαχάροβα.

Η Rossiyskaya Gazeta από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ο Γκάτσακ έχει εργαστεί στη Σόφια για πολλά χρόνια, ακόμη και για θέματα κρίσιμα για τις βουλγαρικές αρχές.

Η εφημερίδα σημείωσε ακόμη ότι ένας άλλος ανταποκριτής της, ο Αλεξάντρ Γκασιούκ, ο οποίος εργαζόταν στην Κύπρο, συνελήφθη στη Λευκωσία τον Οκτώβριο και, όπως υποστηρίζει το έντυπο, υπέστη ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία και έπειτα απελάθηκε.

Η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της Κύπρου για το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com