Η συγγνώμη της Αλβέρτας και ο ελληνικός θίασος

Εδώ ευδοκιμεί η σοβαρή επιστήμη, η "επιστήμη" του κ. Μπουρλά, που την προσκυνά η γνωστή πολιτική της δεξιάς και η μηχανιστική λογική της καρικατούρας αριστεράς, και του ΚΚΕ!

Η πρωθυπουργός Danielle Smith

  • ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ

Η Αλμπέρτα ή Αλβέρτα (αγγλικά: Alberta) είναι επαρχία του Καναδά. Αν και βρίσκεται προς τη δυτική πλευρά, η Αλμπέρτα κατατάσσεται και μεταξύ των τριών επαρχιών των κεντρικών καναδικών πεδιάδων (αγγλικά: The Prairies· γαλλικά: Les Prairies). Η επαρχία συνορεύει ανατολικά με το Σασκάτσουαν, νότια με την πολιτεία της Μοντάνας των ΗΠΑ, δυτικά με τη Βρετανική Κολομβία και βόρεια με τα Βορειοδυτικά Εδάφη.

Η Αλμπέρτα έχει έκταση 661.848 τ.χλμ. που ισοδυναμεί στο 6,6% περίπου της έκτασης όλου του Καναδά και κατοικείται από 4.464.170 κατοίκους (εκτίμηση 2021) και αντιπροσωπεύει το 11,6% του πληθυσμού της χώρας.

Η Αλμπέρτα είναι η 6η μεγαλύτερη επαρχία του Καναδά ως προς την έκτασή της και 4η με βάση τον πληθυσμό της (μετά το Οντάριο, το Κεμπέκ και τη Βρετανική Κολομβία). Τα κύρια αστικά κέντρα της Αλμπέρτας είναι το Έντμοντον (1.062.643 κάτοικοι), που είναι και η πρωτεύουσα της επαρχίας, και το Κάλγκαρι (1.237.656 κάτοικοι) σύμφωνα με την απογραφή του 2016″.

Η Αλβέρτα έχει πρωθυπουργό με συνείδηση, γιατί συνήθως οι πρωθυπουργοί είναι ασυνείδητοι! Είναι η Ντανιέλλα Σμιθ (Danielle Smith). Η πρωθυπουργός αυτή ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει “ταπεινά συγγνώμη”από τους μη εμβολιασμένους πολίτες που διώχτηκαν, εξευτελίστηκαν, κυνηγήθηκαν από τα ναζιστικά μέτρα των “διεθνιστών” της νεοταξίτικης ολιγαρχίας, των “αριστερών” δικτατόρων.
Αλίμονο, τέτοια λεβεντιά δεν υφίσταται στο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της Ελλάδας! Εδώ ευδοκιμεί η σοβαρή επιστήμη, η “επιστήμη” του κ. Μπουρλά, που την προσκυνά η γνωστή πολιτική της δεξιάς και η μηχανιστική λογική της καρικατούρας αριστεράς, και του ΚΚΕ!

Μην, περιμένεις, λοιπόν, ανάλογη συγγνώμη από τους εδώ πελεγρίνους, τους κωμικούς προσκυνητές της επιστήμης του πιο σκληρού καπιταλισμού , ούτε από τους ρακοπότες της βολικής λογοτεχνίας και της τέχνης του αφαλού, ούτε από τους (οινο )πνευματικούς δημιουργούς που δεν αντιδρούν! Που λογαριάζουν τον εαυτό τους στους δημιουργούς, επειδή σκαρώνουν κάποιο ,συνήθως, ακατανόητο ποίημα.

“Εγώ είμαι ποιητής της πόλης”, κώαζε αυτάρεσκα ευτραφής σύγχρονος ποιητής με μακρύ κασκόλ, μακαρίτης πλέον, βραβευμένος μάλιστα, της περιοχής των Εξαρχείων!

Μην περιμένεις, δυστυχώς, αντίδραση από κανέναν! Ούτε από τους ίδιους που διώχτηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, εξευτελίστηκαν, από την πλειονότητα τουλάχιστον.

Συνήθισαν πια στην πολιτική επαιτεία, (ίδε αποτελέσματα εκλογών). Στην επαιτεία, παρά στην απαίτηση μιας, έστω, από μέρους του όλου πολιτικού θιάσου, “ταπεινής” συγγνώμης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com