Γαλλία: Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης – Προσπαθούσε να σβήσει φωτιά στα επεισόδια

Ένας 24χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, προσπαθώντας να κατασβέσει μία φωτιά που έκαιγε αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στα βόρεια του Παρισιού.

by Times Newsroom

Ο 24χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο προάστιο Seine-Saint-Denis, βόρεια της πρωτεύουσας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

«Διεξάγεται έρευνα» για να διαπιστωθούν οι συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών στα οχήματα, πρόσθεσε o υπουργός Εσωτερικών. Ο Νταρμανέν δεν αναφέρθηκε ρητά στις ταραχές ως αιτία των πυρκαγιών.

«Χθες το βράδυ, ενώ έδιναν μάχη με πολλαπλές πυρκαγιές στο Σεν Ντενί, ένας νεαρός δεκανέας (της πυροσβεστικής) έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού στο Twitter.

Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμαν Μπον πρόσθεσε: «Η σκέψη μου είναι στους δημόσιους υπαλλήλους που κινητοποιούνται μέρα και νύχτα για την επιστροφή στην ηρεμία».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η αστυνομία συνέλαβε 157 άτομα σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων ταραχών, αριθμό αισθητά μικρότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες νύχτες.

Αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους αυτή της Βρετανίας, επικαιροποίησαν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους, συνιστώντας στους υπηκόους τους να μην πηγαίνουν σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε εξάλλου χθες Κυριακή (2/7) «ανήσυχος» για τα γεγονότα στη Γαλλία.

Το κύμα βίαιων επεισοδίων και η οργή χιλιάδων νεαρών κατοίκων λαϊκών συνοικιών εξαιτίας της αστυνομικής βίας ανακάλεσαν στις μνήμες αρκετών τις ταραχές του 2005, μετά τους θανάτους δυο εφήβων κατά τη διάρκεια καταδίωξης της αστυνομίας. Μέσα σε τρεις εβδομάδες, είχαν καταστραφεί 10.000 οχήματα, είχαν πυρποληθεί πάνω από 200 δημόσια κτίρια και είχαν συλληφθεί κάπου 5.200 άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com