Ιερά Σύνοδος για γάμο ομοφύλων: Η Εκκλησία θα υπερασπιστεί τον θεσμό της οικογένειας

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα διατυπώσει τη δημόσια θέση της «με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα»

by Times Newsroom

Το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στις διήμερες εργασίες, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η μοναδική λακωνική διαρροή στην οποία αρκέστηκαν, πηγές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μιλώντας με συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, ήταν η παρακάτω: «Η Εκκλησία θα υπερασπιστεί το θεσμό της οικογένειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος θα εστιάσει περισσότερο το επόμενο διάστημα στο θέμα σχετικά με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και όταν κριθεί σκόπιμο, θα διατυπώσει τη δημόσια θέση της «με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ιεράρχες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com