ΗΠΑ: «Μούφα» δισεκατομμυριούχος στα δίχτυα των αρχών – Έταζε λαγούς με πετραχήλια

Οι πίνακες των Πάμπλο Πικάσο και Μαρκ Σαγκάλ και οι δεκάδες... Lamborghini και Ferrari

by Times Newsroom

Στη σύλληψη ενός πρώην επενδυτή από το Σικάγο προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες τον κατηγορούν για εξαπάτηση μεγάλου αριθμού ατόμων. Σύμφωνα με το Bloomberg ο 57χρονος Phillip Galles φέρεται να είπε ψέματα στους πελάτες για τα πάντα, από μια ανύπαρκτη συλλογή 122 πολυτελών αυτοκινήτων έως φανταστικές επιστροφές μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ειδικότερα, ο Galles κατηγορείται για κλοπή άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από θύματα των οποίων τα χρήματα ψευδώς παρουσίαζε ότι επένδυε σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ, Φίλιπ Σέλινγκερ.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Galles δεν έκανε σχεδόν καμία επένδυση. Αντίθετα, διοικούσε την επιχείρησή του ως «Σχήμα Πόντσι»,χρησιμοποιώντας τα χρήματα για να πληρώσει τους πρώτους επενδυτές και για τα δικά του προσωπικά έξοδα, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο όρος «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών.

Ο Galles εμφανίστηκε στο δικαστήριο στο Σικάγο και παραμένει υπό κράτηση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Πάμπλο Πικάσο και Μαρκ Σαγκάλ

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Commodity μήνυσε επίσης τον Galles. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, ο 57χρονος είπε σε υποψήφιους πελάτες ότι η εταιρεία του, η Tyche Asset Management, ήταν στελεχωμένη με πρώην υπαλλήλους της Goldman Sachs και είχε 275 εκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε offshore.

Ο Galles φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ένας «γνωστός ιδιοκτήτης επαγγελματικής αθλητικής ομάδας», ο οποίος δεν αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, και ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ ενδιαφερόταν να επενδύσει στην Tyche. Ελεγε, ακόμη, ότι οι ετήσιες αποδόσεις έφταναν το 363,29%.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Galles είπε πολλά από αυτά τα ψέματα σε δύο μυστικούς πράκτορες που παρουσιάζονταν ως πιθανοί επενδυτές.

Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Galles έκανε επίσης εξωφρενικά σχόλια για τον τρόπο ζωής του. Φέρεται να είπε σε πιθανούς επενδυτές ότι η συλλογή αυτοκινήτων του περιελάμβανε πολλές Lamborghini και Ferrari και ότι είχε πολυτελή σπίτια στο Σικάγο, το Μαϊάμι και το Λονδίνο διακοσμημένα με πίνακες του Πικάσο και του Σαγκάλ.

Ενοικιαζόμενα πολυτελή αυτοκίνητα

Ο Galles είπε επίσης ότι η Tyche είχε πολλά γραφεία και κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι είχε περισσότερους από 100 υπαλλήλους, σύμφωνα με την CFTC. Φέρεται να είπε στους πελάτες ότι είχε διακριθεί από ένα «διάσημο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ».

Την ίδια μέρα που ένα φερόμενο θύμα, επαγγελματίας στεγαστικών δανείων του Τέξας, του έστειλε 100.000 δολ. για να επενδύσει, ο Galles μετέφερε 19.300 δολ. σε λογαριασμό προσωπικής πιστωτικής κάρτας, 14.800 δολ. σε κοσμηματοπωλείο, 10.000 δολ. σε προηγούμενο επενδυτή, 9.000 δολ. σε κατάστημα στρωμάτων, 6.000 δολ. σε εταιρεία ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων και 3.200 δολάρια στην κοπέλα του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Όταν ένα θύμα προσπάθησε να εξαργυρώσει 190.000 δολάρια από την επένδυσή της, ο Galles του είπε μεταξύ άλλων, «ότι είχε αλλάξει τράπεζα, ότι η Tyche είχε πέσει θύμα απάτης, οι τράπεζες και οι πληρωμές δεν λειτουργούσαν σωστά και ότι ήταν άρρωστος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com