ΗΠΑ – Παρέμβαση Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη

Παρέμβαση σχετικά με την σύλληψη και τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ. 

by Times Newsroom

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Γερουσιαστής με δηλώσεις του χαρακτήρισε προβληματική την σύλληψη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας ενώ επανέλαβε πως αυτή η απόφαση θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Αντιλαμβάνομαι πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε πως οι Αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;» ανέφερε την Πέμπτη κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο κ. Μενέντεζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com