Μιανμάρ: Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα – Τους 145 έφτασαν οι νεκροί

Τους 145 έφτασαν οι νεκροί στη Μιανμάρ από το πέρασμα του κυκλώνα Μόκα, στην πλειονότητά τους Ροχίνγκια, ανέφερε η χούντα σε ανακοίνωσή της σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι «λαμβάνει μέτρα» εναντίον των μέσων ενημέρωσης που μεταδίδουν πιο υψηλούς απολογισμούς.

by Times Newsroom

Ο κυκλώνας έπληξε τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές την Κυριακή, με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 195 χιλιομέτρων την ώρα.

Η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια κατέστρεψε χωριά, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε προβλήματα στις επικοινωνίες σε μεγάλο μέρος του κρατιδίου Ραχίν, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ροχίνγκια ζουν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων έπειτα από δεκαετίες διεθνοτικών συγκρούσεων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, 4 στρατιώτες, 24 κάτοικοι και 117 Μπενγκάλις σκοτώθηκαν από την καταιγίδα”, ανακοίνωσε η χούντα. “Μπενγκάλι” είναι ο υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται στη Μιανμάρ για τους Ροχίνγκια.

Επικεφαλής χωριού Ροχίνγκια έχει δηλώσει στο AFP ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται μόνο στο χωριό του μετά τον κυκλώνα.

Άλλος επικεφαλής χωριού κοντά στη Σίτουε, πρωτεύουσα του κρατιδίου Ραχίν, επεσήμανε ότι τουλάχιστον 105 Ροχίνγκια σκοτώθηκαν στα περίχωρα της πόλης και ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των θυμάτων. 

Στην ανακοίνωσή της η χούντα της Μιανμάρ επισημαίνει επίσης ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης και οι οποίες κάνουν λόγο για 400 νεκρούς Ροχίνγκια είναι “ψευδείς”, ενώ τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα εναντίον των μέσων που τις δημοσίευσαν.

Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, η χούντα έχει συλλάβει δεκάδες δημοσιογράφους και έχει κλείσει μέσα τα οποία θεωρεί ότι επικρίνουν το καθεστώς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com