Ιράκ: Σιίτης κληρικός αναφέρεται στις ΗΠΑ ως ‘ομοφυλοφυλικό’ κράτος

Ο σιίτης κληρικός με επιρροή, Μουκτάντα αλ Σαντρ, την Τετάρτη επέκρινε με σφοδρότητα δηλώσεις του Πρόεδρου Τζο Μπάιντεν,  που υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ είναι «ομοφυλοφιλικό κράτος», συγχρόνως απέρριψε αυτό που περιέγραψε ως «καταναγκασμό ή πειθώ» του Ιράκ προς αυτή την «αισιοδοξία».

by Times Newsroom

Ο σιίτης κληρικός με επιρροή, Μουκτάντα αλ Σαντρ, την Τετάρτη επέκρινε με σφοδρότητα δηλώσεις του Πρόεδρου Τζο Μπάιντεν,  που υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ είναι «ομοφυλοφιλικό κράτος», συγχρόνως απέρριψε αυτό που περιέγραψε ως «καταναγκασμό ή πειθώ» του Ιράκ προς αυτή την «αισιοδοξία».

Ο Αλ Σαντρ, σε μια δήλωση που μοιράστηκε στο Twitter, αποδοκίμασε το χαρακτηρισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ως «ομοφυλοφιλικό κράτος» καθώς και την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη «διάδοση αισχρότητας στον κόσμο».

«Καταδικάζουμε έντονα και καταγγέλλουμε τέτοιες κατακριτέες ενέργειες και την υποστήριξη της αισχρότητας παγκοσμίως», είπε ο αλ Σαντρ.

Τόνισε ότι τα αραβικά έθνη δεν θα συνθηκολογήσουν με τον εξαναγκασμό ή την πειθώ να εμπλακούν σε μια τέτοια «αισιοδοξία», ξεχωρίζοντας «το αγαπημένο μας Ιράκ, τα πανεπιστήμια του και όλα τα ιδρύματά του» ως ιδιαίτερα απειλούμενα.

Ο Μπάιντεν φιλοξένησε το Σάββατο τη μεγαλύτερη γιορτή Υπερηφάνειας στην ιστορία του Λευκού Οίκου, ζητώντας νέα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των LGBTQ+ ατόμων εν μέσω μιας σειράς, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε «τρομακτικών» επιθέσεων και νομοθεσίας.

Ο Μπάιντεν, Δημοκρατικός, προέτρεψε το Κογκρέσο να περάσει τον «Νόμο για την Ισότητα» που θα τροποποιούσε τον Νόμο για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964 για να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου για προστασία παράλληλα με τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο και την εθνική καταγωγή και να απαγορεύσει τα όπλα επίθεσης.

Χιλιάδες προσκεκλημένοι έκαναν πικ-νικ στο South Lawn, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Μεταφορών Pete Buttigieg, του πρώτου ανοιχτά LGBTQ γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου των ΗΠΑ που επιβεβαιώθηκε από νομοθέτες και της Βοηθού Υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ναύαρχο Rachel Levine, του πρώτου ανοιχτά τρανς άτομο που επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι στους καλεσμένους περιλαμβάνονται επίσης επιζώντες από τους θανατηφόρους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο LGTBQ Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς τον περασμένο Νοέμβριο και το Pulse, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ομοφυλόφιλων στο Ορλάντο της Φλόριντα, το 2016.

Οι επιθέσεις και η αναταραχή νομοσχεδίων σε πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών που στοχεύουν τους τρανσέξουαλ νέους, που απαγορεύουν σε δασκάλους μικρότερων παιδιών να συζητούν για το φύλο ή τη σεξουαλικότητα και οι προτεινόμενοι ή ψηφισμένοι νόμοι που περιορίζουν τις παραστάσεις έλξης έχουν δημιουργήσει ένα απειλητικό περιβάλλον για τα LGTBQ άτομα, είπε ο Μπάιντεν.

«Όταν οι οικογένειες σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν βασανιστικές αποφάσεις να μετεγκατασταθούν σε διαφορετική πολιτεία για να προστατεύσουν το παιδί τους από τους επικίνδυνους νόμους σχετικά με την LGTBQ, πρέπει να δράσουμε. Πρέπει να απωθήσουμε τους εκατοντάδες σκληρούς και κυνικούς νόμους που εισάγονται στις πολιτείες που στοχεύουν τα τρανς παιδιά , τρομοκρατώντας οικογένειες και ποινικοποιώντας γιατρούς και νοσηλευτές», είπε.

Ως πρόεδρος, ο Μπάιντεν ανέτρεψε την απαγόρευση των τρανς ατόμων να υπηρετούν στο στρατό, εξέδωσε νέα εντολή για τη διακοπή της θεραπείας μετατροπής και υπέγραψε τον νόμο σεβασμού του γάμου, ο οποίος αναγνωρίζει ομοσπονδιακά τους γάμους ομοφυλόφιλων, σε νόμο.

Αγώνας κατά των LGBTQ στο Ιράκ

Στις 3 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία κατά της LGBTQ στην πόλη Sadr της Βαγδάτης, λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο ηγέτης του κινήματος των Σαδριστών ζήτησε να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο υπογραφές «για την υποστήριξη του αγώνα κατά της LGBTQ κοινότητας», έτσι ώστε « να μην διαδίδεται το κακό», όπως το έθεσε ο αλ Σαντρ.

«Οι πιστοί άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρέπει να ενωθούν για να καταπολεμήσουν την LGBTQ κοινότητα, όχι με βία, ούτε με δολοφονίες και απειλές, αλλά με εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, λογική και υψηλά ηθικά πρότυπα», είπε.

Στις 8 Ιουλίου, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ξεκίνησε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ψήφιση νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας και το κοινοβούλιο της Περιφέρειας Κουρδιστάν ακολούθησε το ίδιο, καθώς προχώρησε στην ψήφιση νόμου που τιμωρεί την LGBTQ κοινότητα και τους υπερασπιστές τους, σημειώνει το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com