Ιράν: Δεκάδες νεκροί σε εκρήξεις κατά την τέταρτη επέτειο δολοφονίας στρατηγού από αμερικανικό drone

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, πως “δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση”.

by Times Newsroom

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν διαδοχικά κοντά στον τάφο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στις 3 Ιανουαρίου 2020,  στο Ιράκ. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα, λόγω πανικού.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε πως “φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο“. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, πως “δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση”.

«Τεράστια έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τζαμί Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», όπου βρίσκεται ο τάφος του επικεφαλής των ξένων επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στο Κερμάν στο νότιο Ιράν. «Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης.

Πηγή: Reuters, Associated Press, Irna

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com