Ισπανία: Έξι τραυματίες την πρώτη μέρα των ταυροδρομιών στην Παμπλόνα

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν την πρώτη μέρα της ετήσιας ταυροδρομίας στην Ισπανία.

by Times Newsroom

Αυτό περιλάμβανε έναν 54χρονο Αμερικανό από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ήταν ένας από τους πέντε ανθρώπους που τραυματίστηκαν από χτυπήματα.

Μαζί με αυτόν, ένας 37χρονος Ισπανός καταβροχθίστηκε από ταύρο, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση από τη Ναβάρρα.

Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ San Fermin στη βόρεια ισπανική πόλη της Παμπλόνα προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι εορτασμοί γίνονται τον Ιούλιο και είναι περισσότερο γνωστοί για τις ταυροδρομίες που γίνονται το πρωί.

Στις 8 το πρωί, οι «encierro», ταυροδρομίες, περιλαμβάνουν εκατοντάδες ανθρώπους που τρέχουν από έξι ταύρους και έξι ήμερα βόδια στους δρόμους της πόλης σε μια διαδρομή μισού μιλίου.

Είναι ένας τεράστιος πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς σχεδόν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι λέγεται ότι επισκέφτηκαν την Παμπλόνα το 2022 για τον εορτασμό.

Οι ταύροι που τρέχουν κάθε πρωί σκοτώνονται το απόγευμα από ταυρομάχους.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κάνουν κάθε χρόνο εκστρατεία κατά του φεστιβάλ, προειδοποιώντας ότι είναι σκληρό με τα ζώα που αναγκάζονται να συμμετάσχουν.

Πριν από το φετινό φεστιβάλ, η PETA και το AnimaNaturalis διαμαρτυρήθηκαν στην Plaza Consistorial φορώντας κέρατα ταύρου και καλυμμένοι με ψεύτικο αίμα.

Το φεστιβάλ έγινε διάσημο για πολλούς αγγλόφωνους από το μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ το 1926 The Sun Also Rises.

Το 2023 οι μόνοι τραυματισμοί ήταν τα χτυπήματα, αλλά το προηγούμενο έτος τέσσερις δρομείς θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτασμών και 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το 1910 – ο πιο πρόσφατος το 2009.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com