Ιταλία: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μελόνι και φον ντερ Λάιεν στη Ρώμη

by Times Newsroom

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης «η σημερινή συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ραφαέλε Φίτο, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και θα είναι αφιερωμένη, κυρίως, στο μεταναστευτικό και στην οικονομία».

Αναφερόμενη, πάντα, στην σημερινή συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την οικονομία, υπογραμμίσθηκε και πάλι ότι η κυβέρνηση της Ρώμης επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» ενώ «υπήρξε από κοινού καταδίκη των βίαιων γεγονότων της Βραζιλίας και εκφράσθηκε αλληλεγγύη στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασαν ικανοποίηση για την τελετή υπογραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, της κοινής Διακήρυξης ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή