Καλαμαριά: 38χρονος αστυνομικός σκότωσε την πρώην γυναίκα του – Το χρονικό του άγριου φονικού, το διαζύγιο και η αφαίρεση του όπλου του

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά μετά το έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

by Times Newsroom

Αστυνομικός πήγε μαζί με την πρώην γυναίκα του τα παιδιά τους στο σχολείο και λίγο μετά τις 8:00 επέστρεψαν σπίτι και ο άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα την πρώην γυναίκα του και στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγκλημα έγινε περίπου στις 8:15 το πρωί, επί της οδού Κομνηνών 27, σε διαμέρισμα του 6ου ορόφο στη περιοχή της Καλαμαριάς. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.   Ο δράστης και αυτόχειρας, λίγη ώρα νωρίτερα είχε πάει τα δύο παιδιά του στο σχολείο, ενώ με τη σύζυγό του είχαν χωρίσει τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους. Δεν είχαν απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά. O εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε. Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

“Κρίμα για τα παιδιά που αφήνουν πίσω” – Τι λένε κάτοικοι για το έγκλημα στην Καλαμαριά

Αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής, που γνώριζε τον 38χρονο αυτόχειρα και φερόμενο ως δολοφόνο της συζύγου του, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως δεν είχε ακούσει αν υπήρχαν διαφορές μεταξύ του ζευγαριού. “Ήταν χωρισμένοι, ήξερα τον άνθρωπο που αυτοκτόνησε. Δεν είχα ακούσει αν είχαν διαφορές ή κάποιον καβγά. Είναι σαν να τον ήξερα, συνάδελφος είναι κι αυτός. Κρίμα για τα παιδιά που θα αφήσουν πίσω”, ανέφερε ο αστυνομικός, αναφέρει το thestival.gr.

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε – Έχει ξεφύγει η κατάσταση”

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Νέα παιδιά, εγώ είμαι 21 χρονών, κάνω πολεμική τέχνη και φοβάμαι” ανέφερε η Γεωργία, νεαρή κάτοικος της γειτονιάς στην οποία σημειώθηκε το σοκαριστικό έγκλημα στην Καλαμαριά. “Έχει ξεφύγει η κατάσταση” τονίζει αναφορικά με τις γυναικοκτονίες, λέγοντας πως “όλα ξεκινούν από το σπίτι”.

“Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, έμαθα ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο” κατέληξε.

«Τα παιδιά είναι στο σχολείο και δεν γνωρίζουν τίποτα»

«Ελπίζω τα παιδιά να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το άκουσμα της τραγικής είδησης και στη συνέχεια να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Τα παιδιά ειναι στο σχολείο και δεν ξέρουν τίποτα. Για τον λόγο αυτό, θα έλεγα να δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα. Φαντάζομαι πως εχουν κληθεί ήδη ψυχολόγοι, κυρίως στο σχολείο, διότι απο εκεί μάλλον θα γίνει η πρώτη ενημέρωσή τους.

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Περνάμε καθημερινά απο εδω και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να έχω δει και το ζευγάρι, αλλά και τα παιδιά. Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν καβγάδες μεταξύ τους», ανέφερε η κάτοικος της περιοχής, Μαρία Καζαμπάκα.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, αναφέρει το grtimes.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com