«Καμπάνα» σε όσους διαδίδουν fake news για τον στρατό της Ρωσίας – Η Βουλή είπε «ναι» στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

Το μέτρο θα ισχύσει και για όσους καλούν σε κυρώσεις εις βάρος της χώρας του Πούτιν

by Times Newsroom

Την τελική έγκρισή της σε έναν νέο νόμο που θα επιτρέψει στις αρχές να προχωρούν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από πολίτες που έχουν καταδικαστεί ότι διέδωσαν εκ προθέσεως ψευδείς ειδήσεις (fake news) σχετικά με τον στρατό της Ρωσίας, έδωσε την Τετάρτη (31/1) η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

H Κρατική Δούμα, ενέκρινε το νομοσχέδιο στη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση, με την τελική έγκριση να λαμβάνει 377 ψήφους υπέρ χωρίς καμία ψήφο κατά και καμία αποχή, ανέφερε ο πρόεδρός της, ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, στο επίσημο κανάλι του στο Telegram.

Το μέτρο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters και το AFP θα εφαρμοστεί επίσης σε όσους κρίνονται ένοχοι για «δυσφήμιση» των ενόπλων δυνάμεων, όσους καλούν σε κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και όσους κρίνονται ένοχοι για υποκίνηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας.

Ο νέος νόμος, που θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την άνω βουλή του κοινοβουλίου και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα επιτρέπει επίσης στο κράτος να προχωρεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων που έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν επικρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ εξακολουθούν να εξαρτώνται από εισόδημα που προκύπτει από την ενοικίαση των σπιτιών ή των διαμερισμάτων τους στη Ρωσία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή