Κρεμλίνο: Απαιτείται σιωπή για τυχόν ανταλλαγή κρατουμένων που θα περιλαμβάνει και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Εβαν Γκέρσκοβιτς

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι απαιτείται απόλυτη σιωπή σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων που θα περιλαμβάνουν τον Εβαν Γκέρσκοβιτς, έναν δημοσιογράφο της Wall Street Journal ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

by Times Newsroom

Ο 32χρονος Γκέρσκοβιτς έγινε ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συλλαμβάνεται με κατηγορίες για κατασκοπεία στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο όταν συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) στις 29 Μαρτίου του 2023.

Τόσο ο ίδιος, όσο η εφημερίδα όπου εργάζεται και η αμερικανική κυβέρνηση διαψεύδουν ότι είναι κατάσκοπος. Η Ρωσία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

Ερωτηθείς πότε θα εξετάσει την υπόθεσή του το δικαστήριο ή αν θα υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: “Δεν έχουμε πληροφορίες για το δικαστήριο – -δεν είναι στη δικαιοδοσία μας”.

“Όσον αφορά, δε, την ανταλλαγή έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επαφές, αλλά πρέπει να γίνονται υπό απόλυτη σιωπή”, τόνισε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι τα δημόσια σχόλια παρακωλύουν αυτή τη διαδικασία.

Η FSB, διάδοχος της σοβιετικής KGB, υποστηρίζει ότι ο Γκέρσκοβιτς προσπαθούσε να αποσπάσει στρατιωτικά μυστικά.

Έχει ήδη περάσει σχεδόν ένα χρόνο στην υψηλής ασφαλείας φυλακή Λεφορτόβο της Μόσχας, η οποία συνδέεται στενά με την FSB και η κράτησή του έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com