Κρεμλίνο: Παραιτήθηκε από σύμβουλος ο γαμπρός του Γέλτσιν

Ο Βαλεντίν Γιουμάσεφ βοήθησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έρθει στην εξουσία

by Times Newsroom

Την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου του Κρεμλίνου αποφάσισε ο Βαλεντίν Γιουμάσεφ, γαμπρός του πρώην Ρώσου ηγέτη Μπόρις Γέλτσιν που βοήθησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έρθει στην εξουσία.

Αυτό αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο δύο άτομα από το περιβάλλον του Γιουμάσεφ.

Ο Γιουμάσεφ ήταν άμισθος σύμβουλος με περιορισμένη επιρροή στη λήψη αποφάσεων του Πούτιν, αλλά η αποχώρησή του αφαιρεί έναν από τους τελευταίους δεσμούς μέσα στην κυβέρνηση του Πούτιν με την διακυβέρνηση του Γέλτσιν, μια περίοδο φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και ρωσικού ανοίγματος προς τη Δύση.

Τον Μάρτιο, ο Ανατόλι Τσουμπάις, μια άλλη ανώτερη προσωπικότητα της εποχής του Γέλτσιν, άφησε τον ρόλο του ως ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου, ενώ αυτόν τον μήνα ένας διπλωμάτης στην αποστολή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη παραιτήθηκε λόγω του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την αποχώρηση του Γιουμάσεφ από τη θέση του συμβούλου.

Ο Γιουμάσεφ είναι παντρεμένος με την κόρη του Γέλτσιν, Τατιάνα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com