Λούσι Λέτμπι: Iσόβια στη «διαβολική» νοσοκόμα – Σκότωσε 7 βρέφη και αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλα 6

H«διαβολική» νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι, που κατηγορείται για τη δολοφονία 7 νεογέννητων και την απόπειρα δολοφονίας ακόμη 6, καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα (21/8) σε ισόβια.

by Times Newsroom

Η δίκη της 33χρονης διήρκεσε για περισσότερους από 10 μήνες και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες δίκες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η αποτρόπαια δράση της κατά συρροή δολοφόνου σόκαρε τη βρετανική κοινωνία.

Η «διαβολική» νοσοκόμα, όπως την αποκαλούν βρετανικά ΜΜΕ, έχει αρνηθεί να παρουσιαστεί στην δικαστική αίθουσα για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την μεγαλύτερη καταδίκη της ώστε να «πεθάνει στη φυλακή».

Από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, επτά βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα πέθαναν αιφνιδίως στο νοσοκομείο Countess of Chester, στη βορειοδυτική Αγγλία, χωρίς να υπάρχει κάποια προφανή αιτία θανάτου. Σε όλες τις τραγικές περιπτώσεις είχε εμπλακεί η Λούσι Λέτμπι, ως υπεύθυνη για τη φροντίδα των βρεφών.

Από έρευνα διαπιστώθηκε «η συνεχής κακόβουλη παρουσία όταν τα πράγματα πήγαιναν προς το χειρότερο». Η Λούσι Λέτμπι, όπως αναφέρει το BBC, έκανε εσκεμμένα ένεση με αέρα στα μωρά, άλλα τα τάιζε με το ζόρι και δηλητηρίασε δύο από τα βρέφη με ινσουλίνη.

Όπως ανέφερε η Daily Mail, αν και στη δίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες στο σπίτι της βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες παραδεχόταν τα φρικτά εγκλήματά της: «Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω. Δεν θα κάνω ποτέ παιδιά ούτε θα παντρευτώ ούτε θα μάθω πώς είναι να κάνεις οικογένεια», «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος» και «είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό».

Δικαστής: Τα μωρά υπέφεραν στα χέρια σου

«Ενήργησες με τρόπο που ήταν εντελώς αντίθετος με τα φυσιολογικά ανθρώπινα ένστικτα της ανατροφής και της φροντίδας των μωρών» δήλωσε κατά την ανάγνωση της ποινής ο δικαστής, προσθέτοντας πως έβλαψε τα μωρά σκόπιμα, με «σκοπό να τα σκοτώσει».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι ευφυής και εξωτερικά ήσουν μια πολύ ευσυνείδητη και επαγγελματίας νοσοκόμα, γεγονός που σου επέτρεψε να βλάπτεις επανειλημμένα τα μωρά στη μονάδα χωρίς να κινείς υποψίες».

«Υπήρχε προμελέτη και υπολογισμός στις ενέργειές σου. Στόχευες δίδυμα και τρίδυμα. Κάποια ήταν υγιή, άλλα είχαν παθήσεις τις οποίες γνώριζες. Υπέφεραν στα χέρια σου. Όλα πάλεψαν για την επιβίωση».

«Ο διάβολος μεταμφιεσμένος σε μια στοργική νοσοκόμα»

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών, μίλησαν κάποιοι από τους γονείς των θυμάτων.

Η μητέρα των δίδυμων μωρών Ε και ΣΤ, που γεννήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 (δολοφόνησε το μωρό Ε και αποπειράθηκε να σκοτώσει και το μωρό F) δήλωσε μιλώντας στο δικαστήριο: «Οι κόσμοι μας γκρεμίστηκαν όταν συναντήσαμε το διάβολο μεταμφιεσμένο σε μια στοργική νοσοκόμα».

Η μητέρα δήλωσε πως όταν η Λέτμπι ταυτοποιήθηκε ως ύποπτη, «νιώσαμε εξαπατημένοι και εντελώς συντετριμμένοι».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η νοσοκόμα γνώριζε ότι είχε κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση καθώς και όλο το «ταξίδι» μέχρι την απόκτηση των διδύμων τους. «Παρουσίαζε τον εαυτό της ως ευγενική, στοργική και λιγομίλητη. Τώρα ξέρω ότι όλα αυτά ήταν θέατρο.. δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν». Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν θα αφήσει ποτέ το επιζών δίδυμο αγόρι της, που έχει ιδιαίτερες ανάγκες, μόνο του με κανέναν επαγγελματία υγείας, παρόλο που «λογικά ξέρω ότι κάθε νοσοκόμα δεν είναι σαν την Λέτμπι».

«Η κόρη μας είναι βαριά ανάπηρη λόγω της Λέτμπι» λένε γονείς

Πέρα από τα 7 θύματα της 33χρονης, η νοσοκόμα επιχείρησε να δολοφονήσει άλλα 6 νεογνά. Σε δήλωσή τους οι γονείς ενός εξ αυτών, το οποίο επιχείρησε να σκοτώσει τον Σεπτέμβριο του 2015, αναφέρουν πως η κόρη τους χρειάζεται διαρκώς φροντίδα και πως η μητέρα της κοιμάται μόνο δύο ώρες τη νύχτα.

Η κόρη τους είναι βαριά ανάπηρη ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της Λέτμπι. Το παιδί είναι τυφλό, τρέφεται με σωληνάκι από το στόμα και έχει εγκεφαλική παράλυση και προοδευτική σκολίωση. Χρειάζεται επέμβαση στη σπονδυλική στήλη αλλά υπάρχει ανησυχία πως μπορεί να μην επιβιώσει από την επέμβαση.

Οι γονείς της λένε: «Κι αν ζήσει περισσότερο από εμάς; Ποιος θα τη φροντίσει τότε; Η κατάστασή της επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας… Βλέπουμε άλλες οικογένειες και τα παιδιά τους να ψαρεύουν… να παίζουν ποδόσφαιρο… κι άλλα πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα κάνει ποτέ πιτζάμα πάρτι με φίλες, δε θα πάει σχολείο, δε θα έχει αγόρι, δε θα παντρευτεί».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com