Μακρόν: Θα είμαι πρόεδρος για όλους μας – Δεν θέλω να γιουχάρετε όσους ψήφισαν Λεπέν

«Ξέρω ότι πολλοί με ψήφισαν όχι γιατί ασπάζονται τις ιδέες μου, αλλά για να ορθώσουν φραγμό στην ακροδεξιά»

by Times Newsroom

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο «Πεδίο του Άρεως» μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, πανηγυρίζοντας τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Ο γαλλος πρόεδρος έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, καθώς και με πολλά παιδιά και εφήβους, υπό τον ήχο του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μετά από πέντε χρόνια τρομερών κρίσεων σήμερα, 24 Απριλίου του 2022, η πλειοψηφία επέλεξε να μου εμπιστευτεί τη δημοκρατία μας και για τα επόμενα πέντε χρόνια», τόνισε επευφημούμενος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, τους συνοδοπόρους μας κι όλους τους εκλεγμένους που έκαναν πραγματικότητα αυτή την επανεκλογή.

Ξέρω ότι μοιραστήκατε τις πεποιθήσεις και αγγίζοντας την καρδιά σας είδατε την αλήθεια. Σας ευχαριστώ!» πρόσθεσε με το πλήθος από κάτω να φωνάζει: «Μακρόν πρόεδρος!».

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου εμπιστεύτηκαν για να συνεχίσω τον αγώνα για μια Γαλλία, να προχωρήσομε στην καινοτομία και να κάνουμε τη χώρα ένα μεγάλο οικολογικό έθνος.

Ξέρω ότι πολλοί με ψήφισαν όχι γιατί ασπάζονται τις ιδέες μου, αλλά για να ορθώσουν φραγμό στην ακροδεξιά. Θέλω να τους τονίσω ότι η ψήφος αυτή με καθιστά υπεύθυνο απέναντί τους για τα επόμενα πέντε χρόνια επειδή ενίσχυσαν την δημοκρατία.

Σκέφτομαι και τους συμπατριώτες μας που απείχαν. Η σιωπή τους σήμαινε άρνηση επιλογής και πρέπει να το σκεφτούμε.

Σκέφτομαι και όσους ψήφισαν την κυρία Λεπέν και κατανοώ την απογοήτευσή τους. Δεν θέλω να τους γιουχάρετε. Θέλω να είμαι πρόεδρος όλων, όχι ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου. Ξέρω ότι για τους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ακροδεξιά, ο θυμός τους ώθησε να ψηφίσουν αυτό το πρόγραμμα κι είναι επίσης δική μου ευθύνη και του επιτελείου μου. Η σημερινή ψήφος μας επιβάλλει να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσχέρειες και να απαντήσουμε σε όλες τις εκφράσεις θυμού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή