Μελανσόν: Κατεβάζει κοινό ψηφοδέλτιο και με το Κομμουνιστικό Κόμμα στις γαλλικές εκλογές

«Μαζί, ας γράψουμε ιστορία κερδίζοντας αυτές τις βουλευτικές εκλογές»

by Times Newsroom

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν μετά τους Οικολόγους συμφώνησε και με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ώστε να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές.

«Μαζί, ας γράψουμε ιστορία κερδίζοντας αυτές τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φαμπιέν Ρουσέλ, τονίζοντας ότι «στις 3 Μαΐου 1936, το Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και στις 3 Μαΐου 2022, ερχόμαστε μαζί σε μια Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, με την επίτευξη της συμφωνίας φαίνεται να επιτυγχάνεται η επιδίωξη του γαλλικού ΚΚ να έχει δική του ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα αλλά και κρατική επιχορήγηση. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας δεν αναμένεται να υπάρξει αναφορά στο κοινό προεκλογικό πρόγραμμα δεδομένου ότι το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας τάσσεται κατά ενώ το ΚΚ υπέρ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Ανυπότακτης Γαλλίας και με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εν προκειμένω το μόνο βέβαιο είναι πως ότι και αν συμφωνηθεί κάποια στελέχη των Σοσιαλιστών θα συνεργαστούν με το κόμμα του Μακρόν, άλλοι με τον Μελανσόν, ενώ αρκετοί θα οδηγηθούν σε πολιτική απόσυρση. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι οποίες διαβουλεύσεις θα περατωθούν σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com