Μπιλ Γκέιτς: Ο Τζέφρι Έπσταϊν τον εκβίαζε – Είχε εξωσυζυγική σχέση με Ρωσίδα;

Ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα και διακίνηση ανθρώπων, που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, φέρεται να εκβίαζε τον μεγιστάνα της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σχετικά με τη φερόμενη εξωσυζυγική σχέση που είχε ο τελευταίος με μία Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal (WSJ), όταν ο Έπσταϊν είχε μάθει για την σχέση του Γκέιτς με την Μίλα Αντόνοβα, απείλησε τον τελευταίο, ζητώντας του να τον αποζημιώσει για τα δίδακτρα που είχε αρχικά καλύψει ο Έπσταϊν, με σκοπό να παρακολουθήσει η Αντόνοβα μαθήματα κωδικοποίησης λογισμικού.

Η απειλή του Έπσταϊν προς τον Γκέιτς ήρθε με τη μορφή ενός email που ο χρηματιστής έστειλε το 2017, αφότου απέτυχε να πείσει τον Γκέιτς να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπαθούσε να δημιουργήσει, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η WSJ.

Ο Γκέιτς γνώρισε την Αντόνοβα περίπου το 2010, όταν εκείνη ήταν 20 χρονών. Στην αρχή, έπαιζαν μαζί μπριτζ. Σε ένα βίντεο στο YouTube το 2010, η Antonova μιλούσε για ένα τουρνουά όπου είχε παίξει με τον Γκέιτς, λέγοντας: «Δεν τον κέρδισα αλλά προσπάθησα να τον κλωτσήσω με το πόδι μου».

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, η Αντόνοβα ήθελε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Μπόρις Νίκολιτς, στενού συμβούλου του Γκέιτς, η Αντόνοβα παρουσιάστηκε στον Έπσταϊν για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πρωτοβουλία της, με στόχο να προσφέρει ποιοτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες.

Η Αντόνοβα και ο Νίκολιτς συνάντησαν τον Έπσταϊν στο αρχοντικό του τον Νοέμβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη, όπου του παρουσίασαν τις προτάσεις της για συγκέντρωση κεφαλαίων και του ζήτησαν μισό εκατομμύριο δολάρια. Η Αντόνοβα είπε ότι ο Έπσταϊν τελικά δεν επένδυσε στην πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η παίκτρια συνέχισε να μένει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη ένα χρόνο αργότερα που της παρείχε ο χρηματιστής. «Δεν αλληλεπιδρούσα μαζί του ή με κανέναν άλλο όσο ήμουν εκεί», είπε. Ο Έπσταϊν κάποια στιγμή πλήρωσε την Αντόνοβα για να πάει σε σχολή κωδικοποίησης λογισμικού, ανέφερε η εφημερίδα.

Γκέιτς
Τζέφρι Έπσταϊν

«Ο Έπσταϊν συμφώνησε να πληρώσει και πλήρωσε απευθείας στο σχολείο. Δεν έλαβε κανένα αντάλλαγμα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό. Όταν τον ρώτησα, είπε κάτι του τύπου ότι ήταν πλούσιος και ήθελε να βοηθά τους ανθρώπους όποτε μπορούσε», δήλωσε η ίδια στην WSJ.

Την περίοδο που η Αντόνοβα προσπαθούσε να προωθήσει την πρωτοβουλία της, ο Έπσταϊν προσπαθούσε επίσης να δημιουργήσει το δικό του ταμείο. Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, ο Έπσταϊν προσπαθούσε να ιδρύσει το φιλανθρωπικό του ταμείο με την JP Morgan, το οποίο θα απαιτούσε από εξαιρετικά πλούσια άτομα να κάνουν μια ελάχιστη συνεισφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να του πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Έπσταϊν να ξαναχτίσει τη φήμη του, αφού είχε καταγραφεί ως προαγωγός και είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προσαγωγή ανηλίκου σε πορνεία, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

Έγγραφα που εξετάστηκαν από την WSJ έδειξαν ότι το ταμείο του Έπσταϊν εξαρτιόταν από την υποστήριξη του Γκέιτς. Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν στα στελέχη της JP Morgan, ο Έπσταϊν φαίνεται να προσπάθησε να γίνει στενός σύμβουλος του Γκέιτς, παρόλο που δεν συμπεριέλαβε τον συνιδρυτή της Microsoft στα μηνύματα τα οποία εξέτασε η εφημερίδα.

«Στην ουσία, αυτό το [ταμείο] θα επιτρέψει στον Μπιλ να έχει πρόσβαση σε άτομα υψηλότερης ποιότητας, επενδύσεις,  χωρίς να αναστατώσει ούτε τον γάμο του ούτε τις ευαισθησίες των σημερινών υπαλλήλων του ιδρύματος», έγραφε ο Έπσταϊν σε ένα email τον Αύγουστο του 2011. .

Μιλώντας στην εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος της JP Morgan είπε: «Η εταιρεία δεν χρειαζόταν συστάσεις. Γνωρίζοντας όσα γνωρίζουμε σήμερα, θα θέλαμε να μην είχαμε κάνει ποτέ δουλειές μαζί του».

Ομοίως, η εφημερίδα ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς «είπε ότι ο Έπσταϊν δεν δούλεψε ποτέ για τον Γκέιτς και παρεξήγησε τους δεσμούς τους στις επικοινωνίες με την JP Morgan και άλλους».

Το 2017, ο Έπσταϊν έστειλε email στον Γκέιτς για την Αντόνοβα μετά τη λήξη της εξωσυζυγικής σχέσης του Γκέιτς, είπαν στην εφημερίδα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Έπσταϊν ζήτησε από τον Γκέιτς να του επιστρέψει τα έξοδα της φοίτησης της Αντόνοβα.

«Ο τόνος του μηνύματος υποδείκνυε ότι ο Έπσταϊν γνώριζε για την υπόθεση και μπορούσε να την εκθέσει», ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι ο ιδρυτής της Microsoft «δεν είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Έπσταϊν».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Έπσταϊν για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκου και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας. Ο Έπσταϊν αρνήθηκε τις κατηγορίες και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης. Πέθανε μήνες αργότερα, αυτοκτονώντας ενώ τελούσε υπό κράτηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com