«Ο Τσίπρας έχασε μέχρι και στο χωριό του» – Τι λέει ο τουρκικός Τύπος για το αποτέλεσμα των εκλογών

Εκτενείς είναι οι σημερινές (22/5) αναφορές του τουρκικού Τύπου στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας και το εκλογικό αποτέλεσμα, με τα ΜΜΕ να αναδεικνύουν την μεγάλη διαφορά των ποσοστών που πέτυχαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

«Εκλογές στην Ελλάδα: Το κόμμα Μητσοτάκη τερματίζει πρώτο», αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ του το τουρκικό δίκτυο ntv, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες τον «πλησιέστερο αντίπαλό του», Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το συντηρητικό κεντροδεξιό Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του ολοκλήρωσαν τις εκλογές με μεγάλη διαφορά», αναφέρει και η τουρκική έκδοση του Euronews, παραθέτοντας στην συνέχεια ένα σύντομο προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού και την έως τώρα πορεία του στο «τιμόνι» της χώρας.

«Ο Μητσοτάκης, 55 ετών, πρώην τραπεζικό στέλεχος με σπουδές στο Χάρβαρντ, κέρδισε τις εκλογές του 2019 με υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις με προσανατολισμό τις επιχειρήσεις. Υποσχέθηκε να διατηρήσει τις φορολογικές περικοπές, να αυξήσει τις επενδύσεις και να στηρίξει την απασχόληση της μεσαίας τάξης σε αυτές τις εκλογές», εξηγεί το άρθρο, προσθέτοντας ότι, ενόψει των εκλογών του 2023, ο πρωθυπουργός προηγείτο σταθερά στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες όμως δεν αποτύπωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα όπως τελικά διαμορφώθηκε.

Για ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η εφημερίδα Sabah«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας!», διαβάζουμε στον τίτλο του σχετικού της άρθρου, που αναφέρεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλους σχεδόν τους νομούς, πλην της Ροδόπης. Για «απογοητευτικά αποτελέσματα» όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ μιλά η Milliyet. Επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ, η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχασε «ακόμη και στο χωριό του», αναφερόμενη στην Άρτα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 31,76% των ψήφων. Στη δημοτική ενότητα Αθαμανίας, απ’ όπου κατάγεται συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 40,90% των ψήφων, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα το 35,37%.

Οι Τούρκοι της ελληνικής Βουλής

Για τους τέσσερις Τούρκους της «Δυτικής Θράκης» (όπως την αναφέρει), που πέτυχαν να εισέλθουν στο ελληνικό κοινοβούλιο κάνει λόγο η Yeni Safak. Ο Οζγκιούρ Φερχάτ, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή με 12.146 «ψήφους ρεκόρ», όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, αλλά και το δίκτυο ntv. Στις φετινές εκλογές επανεξελέγησαν, επίσης, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και οι Μπουρχάν Μπαράν και Αχμέτ Ιλχάν, και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com