Μυστήριο με τα πρόβατα που περπατούν σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο επί 12 ημέρες σε φάρμα

Παράξενες οι εικόνες που έρχονται από την Κίνα – Δείτε το βίντεο

by Times Newsroom

Παράξενες είναι οι εικόνες από την Κίνα που έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν πολλά πρόβατα να περπατούν γύρω γύρω σε έναν κύκλο εδώ και 12 ημέρες. Πρόκειται για μια παράξενη συμπεριφορά, οποία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Τα πρόβατα προχωρούν σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο σε μια φάρμα. Ορισμένα άλλα ζώα φαίνονται να… παρακολουθούν έξω από τον κύκλο.

Το βίντεο με τις παράξενες εικόνες ανάρτησε στο Twitter την Τετάρτη η κινεζική People’s Daily, σύμφωνα με την οποία τα πρόβατα είναι καλά στην υγεία τους και πως η αιτία της συμπεριφοράς τους παραμένει ένα μυστήριο.

Ο ιδιοκτήτης των προβάτων, ο οποίος έχει τακτοποιηθεί ως ο κύριος Miao, υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν με λίγα πρόβατα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλά ακόμη. Παρόλο που υπάρχουν πολλά μαντριά στη φάρμα, μόνο τα πρόβατα ενός από αυτό – στο νούμερο 13 – συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Τα πρόβατα βρίσκονται σε κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι υποψιάζονται ότι η συμπεριφορά των προβάτων μπορεί να προκαλείται από τη νόσο λιστερίωση (Listeriosis). «Αρχικά, τα ζώα που επηρεάζονται δεν έχουν όρεξη, δείχνουν αδιάθετα και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθούνται σε κάποια γωνία, να ακουμπούν σε σταθερά αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους», σύμφωνα με το Merck Manual.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή