Ναβάλνι: Καλεί τους Ρώσους να διαδηλώνουν «κάθε Σαββατοκύριακο» κατά του πολέμου

«Ο τρελός, μανιακός Πούτιν θα σταματήσει πολύ γρήγορα, εάν ο λαός της Ρωσίας αντιταχθεί τώρα στον πόλεμο»

by Times Newsroom

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις την Κυριακή.

«Ο τρελός, μανιακός Πούτιν θα σταματήσει πολύ γρήγορα, εάν ο λαός της Ρωσίας αντιταχθεί τώρα στον πόλεμο», ανέφερε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του Ναβάλνι στο Instagram.

«Πρέπει να πηγαίνετε σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμα κι αν φαίνεται ότι όλοι είτε έφυγαν είτε φοβήθηκαν…Είστε η ραχοκοκαλιά του κινήματος κατά του πολέμου και του θανάτου», είπε.

Η ομάδα παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD Info αναφέρει ότι 13.908 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, λόγω της συμμετοχής τους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία, από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία μέχρι σήμερα.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε πέρυσι, όταν επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε μετά τη δηλητηρίασή του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σιβηρία το 2020. Οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν ότι πραγματοποίησαν τέτοια επίθεση.

Ο Ναβάλνι είναι ακόμα σε θέση να δημοσιεύει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των δικηγόρων και των συμμάχων του.

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com