Ναυάγιο στη Λέσβο: Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν τη βάρκα με τους μετανάστες – Μαρτυρίες σοκ

Τουρκικά αλιευτικά συνόδευαν το σκάφος που απέπλευσε από το Αϊβαλί και ναυάγησε στη Λέσβο, υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους οι διασωθέντες μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

by Times Newsroom

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μεταναστών μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 18 νεκρούς και -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- σήμερα, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος με τους μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στη Θερμή, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Εκτιμάται ότι στην βάρκα επέβαιναν συνολικά 40 άτομα, τα οποία είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. Στο ναυάγιο έχασαν την ζωή τους 18 άνθρωποι, 16 γυναίκες, 1 άνδρας και ένα αγόρι περίπου 15 ετών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.

Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντών στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.

Δύσκολη η κατάσταση στα Κύθηρα

Την ίδια στιγμή στα Κύθηρα η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς η θάλασσα είναι και σήμερα φουρτουνιασμένη με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η περισυλλογή των σορών των μεταναστών από τους άνδρες του Λιμενικού. Ένας από τους διασωθέντες φέρεται να είναι ο διακινητής, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί εκ των οποίων 62 ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και 18 ανήλικοι, ενώ 11 από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή