Ναυάγιο στην Πύλο: Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για το τραγικό συμβάν

Με εκτενή δημοσιεύματα καλύπτει ο διεθνής Τύπος το ναυάγιο στην Πύλο, όπου έχασαν τραγικά τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, αφού στο αλιευτικό που ανετράπη εικάζεται πως επέβαιναν έως και 500 μετανάστες.

by Times Newsroom

Η είδηση βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα πολλών μέσων, ενώ αρκετά παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως έξι σκάφη της ακτοφυλακής, μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πολλά ιδιωτικά σκάφη και ένα drone της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, συμμετείχαν στη συνεχιζόμενη έρευνα.

ναυάγιο στην Πύλο

Από πλευράς του το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για το πιο θανάσιμο ναυάγιο που συνέβη τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας.

ναυάγιο στην Πύλο

Το βρετανικό δίκτυο BBC περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες, υπό τις οποίες διενεργείται η επιχείρηση διάσωσης, υπογραμμίζοντας πως στην περιοχή μαίνονται δυνατοί άνεμοι.

ναυάγιο στην Πύλο

Guardian φιλοξενεί επίσης το θέμα στα πρωτοσέλιδά του, κάνοντας λόγο για 104 διασωθέντες και τουλάχιστον 59 νεκρούς.

ναυάγιο στην Πύλο

Στο θέμα αναφέρονται και οι Los Angeles Times, επισημαίνοντας πως τέσσερις εκ των διασωθέντων μεταναστών νοσηλεύονται με υποθερμία, ενώ δεκάδες διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, σε ειδικούς χώρους που δημιουργήθηκαν από τις υπηρεσίες ασθενοφόρων και την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, για να λάβουν στεγνά ρούχα και ιατρική φροντίδα.

ναυάγιο στην Πύλο

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com