Νέα Υόρκη – Brooklyn Tower: O ουρανοξύστης με τους 93 ορόφους

Σε νέα ύψη έφτασε το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης καθώς η σε ύφος νεο-ντεκό κορυφή του υπερυψηλού ουρανοξύστη Brooklyn Tower, από το αρχιτεκτονικό γραφείο SHoP Architects, ολοκληρώθηκε.

by Times Newsroom

Με τους 93 ορόφους του, ο πύργος, που υλοποίησε η JDS Development, έχει ήδη καταστεί τοπόσημο για τη συνοικία. Με το μείγμα οικιστικών και εμπορικών χώρων είναι καθ’ οδόν προς το να επαναπροσδιορίσει το πώς οι Νεοϋορκέζοι ζουν και εργάζονται.

Το SHoP Architects τιμά με τον ουρανοξύστη την ιστορική Dime Savings Bank με μια σύγχρονη, αλλά εμβληματική έκφραση της Αρ Ντεκό κληρονομιάς της: συνδυάζοντας μπαρόκ και σύγχρονες λεπτομέρειες, η κορυφή του κτηρίου είναι και «πραγματικά εντυπωσιακή και ακραία παιγνιώδης». Κολόνες από μαυρισμένο ατσάλι, χαλκό και μπρούντζο προσθέτουν καθετότητα στο ύψος του κτιρίου, ενώ προεξέχουν από την επίπεδη οροφή του προς τον ουρανό.

Η εγκατάσταση των κυρτών-κοίλων μαρμάρινων κολονών ολοκληρώθηκε αυτή την άνοιξη. Οι κολόνες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν οπτική συνέχεια, με την ιστορική τράπεζα που είναι στο επίπεδο του δρόμου. Με ένα κυρτό σχήμα στη βάση και ένα αντεστραμμένο κοίλο σχήμα στην κορυφή. Προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας στις κολόνες, λεπτές σε χρυσή απόχρωση μεταλλικές γραμμές κοσμούν ως «φόδρα» τις άκρες τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή