Νότια Κορέα: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας για ποίημά του στο οποίο εξυμνεί τη Βόρεια Κορέα

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών καταδικάστηκε άνδρας στη Νότια Κορέα επειδή έγραψε ποίημα το 2016 στο οποίο εξυμνούσε την απολυταρχική Βόρεια Κορέα και παραβίασε νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση σε βορειοκορεατικούς ιστοτόπους, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

by Times Newsroom

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 60, κατηγορείτο για παραβίαση του Νόμου περί Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος αποκλείει την πρόσβαση σε κυβερνητικούς ιστοτόπους και μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και απαγορεύει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην «εξύμνηση, υποκίνηση ή διάδοση» των δραστηριοτήτων της.

Οι δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο μετά τον τερματισμό του Πόλεμου της Κορέας (1950-1953) με ανακωχή, κι όχι ειρηνευτική συνθήκη.

Αξιωματούχος δικαστηρίου της Σεούλ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Ο άνδρας κατηγορείτο ότι είχε πρόσβαση στον Uriminzokkiri –ιστότοπο που ελέγχεται από το κράτος στη Βόρεια Κορέα— και υπέβαλε ποίημα το 2016 στο οποίο εξυμνούσε μια ενοποίηση υπό τη Βόρεια Κορέα.

Αυτός υποστήριζε ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στέγασης και απασχόλησης υπό ένα βορειοκορεατικού τύπου σοσιαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο άνδρας αυτός είχε προηγουμένως καταδικαστεί για παραβίαση του Νόμου περί Εθνικής Ασφαλείας σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας απεφάνθη νωρίτερα φέτος ότι ο νόμος αυτός είναι συνταγματικός παρά τα αυξανόμενα αιτήματα τα τελευταία χρόνια για την αναθεώρησή του βάσει της ελευθερίας του λόγου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com