Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Στην καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας προχώρησαν οι αρχές στην Αλβανία.

by Times Newsroom

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, έλαβε την απόφαση την Παρασκευή για τη θητεία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το himara.gr, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) ακύρωσε σήμερα την θητεία του Φρέντη Μπελέρη ως εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, ο οποίος παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις τις επιτροπής υπό την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η απόφαση έρχεται μετά από κατηγορίες του Δημοκρατικού Κόμματος ότι η ΚΕΕ ενεργεί υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο Φρέντης Μπελέρης έχει προθεσμία 30 ημερών εάν αποφασίσει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ΚΕΕ.

Ο επικεφαλής επίτροπος της επιτροπής, Ilirjan Celibashi, τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου. Ο Celibashi υπογράμμισε ότι η ΚΕΕ έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει θητείες βάσει του νόμου περί αποποινικοποίησης, του εκλογικού κώδικα και του συντάγματος.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει την θητεία του Μπελέρη, καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Ωστόσο, ο Celibashi αντέτεινε ότι η ΚΕΕ όντως έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com