Ο ΟΗΕ φοβάται πως πολλά όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία «πέφτουν σε λάθος χέρια»

«Πρέπει να ληφθούν μετρά για να αποφύγουμε την περαιτέρω αστάθεια και ανασφάλεια στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή»

by Times Newsroom

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) από την συνεχή και αυξημένη εισροή όπλων στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων είναι και τα πολύ επικίνδυνα πυρομαχικά διασποράς.

Η Ύπατης εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, Ιζούμι Νακαμίτσου εκτιμά πως πολλά όπλα δεν χρησιμοποιούνται για να αμυνθούν οι Ουκρανοί, αλλά πέφτουν σε «λάθος χέρια».

«Οι αναφορές σχετικά με τη μεταφορά και τη χρήση πυρομαχικών διασποράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα έχει ζητήσει αυτά τα πυρομαχικά να μην χρησιμοποιηθούν και να περάσουν στην ιστορία», δήλωσε η Ιζούμι Νακαμίτσου και πρόσθεσε:

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτά τα όπλα και τα πυρομαχικά να βρεθούν σε λάθος χέρια, σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Οπότε πρέπει να ληφθούν μετρά για να αποφύγουμε την περαιτέρω αστάθεια και ανασφάλεια στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή».

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Euronews, οι ΗΠΑ εγκρίνουν την αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον έχει εξουσιοδοτήσει τη Δανία και την Ολλανδία, οι οποίες και θα στείλουν στο Κίεβο F-16 αμερικανικής κατασκευής.

Εδώ και πολύ καιρό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητεί από της χώρες της δύσης την αποστολη F-16, όμως πολλά μέλη του ΝΑΤΟ εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις. Παρά την έγκριση από τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη τα χρονοδιαγράμματα παραμένουν ασαφή και το Κίεβο παραδέχτηκε πως δεν πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στα πεδία των μαχών εντός του έτους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com