Ο προεκλογικός διάλογος έχει πολλά πεδία προνομιακής πολιτικής αντιπαράθεσης θέσεων

Ο λαός να πάρει το μέλλον στα χέρια του και να μην το αφήσει σ' εκείνους που το καταχράστηκαν πιστεύοντας ότι η ψήφος του λαού ήταν λευκή επιταγή!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΓΚΑΣ

Ωστόσο πιστεύω ότι κορυφαίο εκλογικό δίλημμα της Δημοκρατίας είναι η σημασία της ψήφου. Δηλαδή ΑΝ ψηφίζουμε έναν πρωθυπουργό για να μας κυβερνά όπως ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον επιλέγουν κάθε φορά να εφαρμόσουν τις πολύ στρογγυλεμένες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, του λαού περαιτέρω απόντος Ή ΑΝ ψηφίζουμε για μια διακυβέρνηση για τον λαό με τον λαό, όπου η εξειδίκευση των πολιτικών κατά θέμα γίνεται με σεβασμό στον δημοκρατικό διάλογο και αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στο κάθε υπουργείο, τους καθ’ ύλη ειδικούς επιστήμονες και τους ενδιαφερόμενους, αυτό που το ΠΑΣΟΚ ονόμασε κάποτε Δημοκρατικό Προγραμματισμό.

Γιατί επιτέλους όταν αυτή η παρέα αποσαθρώνει το ΕΣΥ και προβάλλεται ως σωτήρια λύση για την υγεία μας η όποια ιδιωτική κλινική τότε οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα στην υγεία.

Γιατί όταν αυτή η παρέα ακυρώνει την κοινωνική διάσταση της παιδείας και προσπαθεί να χειραγωγήσει την παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού και να υποκαταστήσει τη μόρφωση με φτηνές επαγγελματικές δεξιότητες ενώ ταυτόχρονα αφήνει απεριόριστη αυτονομία στο ιδιωτικό σχολείο τότε οι νέοι δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση ούτε η κοινωνία στην προκοπή.

Γιατί όταν η ίδια παρέα συντηρεί με ψηφοθηρικά φιλοδωρήματα επιδομάτων την εξάρτηση των μη προνομιούχων τότε αυτοί οι μη προνομιούχοι δεν έχουν ελπίδα για θεσμική βελτίωση της κοινωνικής θέσης τους, για ισονομία και ισοπολιτεία.

Γιατί όταν αυτή η παρέα μπορεί να επιλέγει ποιοι και πώς θα έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της ισότητας τότε οι πολίτες δεν κατέχουν αυτά τα αγαθά αδιακρίτως και όλο τούτο μοιάζει με φαιά στάχτη που επικάθεται πάνω μας σε όλο τον προεκλογικό διάλογο για να μας θυμίζει την ουσία της Δημοκρατίας που σιγοκαίγεται στο παρασκήνιο όσο εμείς αναλύουμε τις επιμέρους πολιτικές.

ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ :

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή