Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Σι Τζινπίνγκ δικτάτορα

To σχόλιο έγινε ενώ ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις τους - Αφορμή στάθηκε το κινεζικό αερόστατο που κατέρριψε η Ουάσινγκτον

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ δικτάτορα, αναφερόμενος στο επεισόδιο νωρίτερα φέτος με κινεζικό αερόστατο που η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε κατασκοπευτικό, προσθέτοντας πως ο κ. Σι δεν γνώριζε πως είχε εκτραπεί από την πορεία του και ήρθε σε πολύ άβολη θέση.

Ο κ. Μπάιντεν έκανε τα σχόλια αυτά σε εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του κ. Σι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο κρατών να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στις σχέσεις τους.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν πρόσφατα, δε, εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ τη Δευτέρα (19/6) υποστήριξε πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

«Ο λόγος που ο Σι Τζινπίνγκ εκνευρίστηκε όταν κατέρριψα το αερόστατο, που ήταν γεμάτο με δύο αυτοκίνητα κατασκοπευτικό εξοπλισμό, ήταν γιατί δεν ήξερε πως βρισκόταν εκεί», είπε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Reuters και συνέχισε: «Πρόκειται για μια μεγάλη ντροπή για δικτάτορες. Όταν δεν ξέρουν τί συμβαίνει. Αυτό (σ.σ. το αερόστατο) υποτίθεται πως δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί που ήταν. Ήταν εκτός της πορείας του».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com