«Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο»: Το Twitter χλευάζει την ανάρτηση του Ζοζέπ Μπορέλ

Είναι άγνωστο το κατά πόσο ο Ύπατος Εκπρόσωπος προσπάθησε να κάνει χιούμορ, ή αν θεώρησε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελούσε μια πραγματική επίδειξη πυγμής απέναντι στους Ρώσους ολιγάρχες.

by Times Newsroom

Εν μέσω της αγωνίας που έχει καταλάβει όλο τον πλανήτη, αλλά ιδιαίτερα την Ευρώπη, για το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα της Ουκρανίας και της ρωσικής επιθετικότητας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δημοσίευσε ένα tweet που προκάλεσε δυσπιστία, γέλωτα και οργή στους χιλιάδες ακολούθους του.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, που θα πλήττουν κυρίως τράπεζες και τον ρωσικό αμυντικό τομέα, ο Μπορέλ προανήγγειλε με τον δικό του, κάπως εκκεντρικό τρόπο τις επόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις, που θα στοχεύουν 351 μέλη της ρωσικής Δούμας και 23 άτομα, πιθανότατα μέλη της ρωσικής οικονομικής ελίτ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ύπατος Αρμοστής έγραψε στο Twitter:

Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο, όχι άλλα πάρτι στο Σεν Τροπέ, όχι άλλα διαμάντια στο Άντβερπ

Αυτό είναι το πρώτο βήμα μας. Στεκόμαστε ενωμένοι.

Είναι άγνωστο το κατά πόσο ο Ύπατος Εκπρόσωπος προσπάθησε να κάνει χιούμορ, ή αν θεώρησε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελούσε μια πραγματική επίδειξη πυγμής απέναντι στους Ρώσους ολιγάρχες. Όπως και να έχει, με την ανάρτησή του φάνηκαν να γελάνε μόνο οι Ρώσοι. Οι  Ευρωπαίοι, αντίθετα, αντέδρασαν με εκνευρισμό, θεωρώντας πως το tweet του Μπορέλ ήταν προσβλητικό και έπληττε την υπόληψη της Ευρώπης.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εν τέλει διέγραψε την ανάρτηση από τον λογαριασμό του, αλλά όχι προτού πολλοί προλάβουν να την αποθηκεύσουν:

Μπορέλ

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή