Οι Αλβανοί μετανάστες προτιμούν την Ελλάδα

...οι Αλβανοί συνεχίζουν να αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών με κανονική άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

by Times Newsroom

«Τα στοιχεία των ευρωπαϊκών και βρετανικών αρχών ασύλου λένε ότι τα αιτήματα για άσυλο Αλβανών έχουν μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό το 2023 από ευρωπαϊκές χώρες στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, οι Αλβανοί συνεχίζουν να αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών με κανονική άδεια παραμονής στην Ελλάδα», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται, οι Αλβανοί κατατάσσονται στην τέταρτη θέση ως προς τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου και αιτημάτων ασύλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην πρώτη θέση οι Αφγανοί πολίτες (με περίπου 70 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις), στη δεύτερη θέση οι πολίτες από το Μπαγκλαντές με περίπου 24 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις και πολίτες από την Αλγερία με περίπου 5.600 εκκρεμείς αιτήσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι Αλβανοί πολίτες- που επηρεάζονται από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις- δείχνουν όλο και λιγότερη διάθεση να ζητήσουν άσυλο στη γειτονική Ελλάδα, η οποία πριν από λίγα χρόνια ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη μετανάστευση Αλβανών, ακόμη και σε παράτυπες διελεύσεις από τα πράσινα σύνορα.

Η μεγαλύτερη μεταναστευτική ομάδα

Ωστόσο, οι Αλβανοί συνεχίζουν να αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών με κανονική άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης τον Ιούνιο του 2023, ο αριθμός των Αλβανών με άδεια τακτικής διαμονής ήταν 286.541, αποτελώντας το 60,1% των αλλοδαπών με κανονική διαμονή σε σύνολο 288.347, που ήταν ο αριθμός των Αλβανών με άδεια παραμονής τον Ιούνιο του το ίδιο έτους πριν,  όπου αποτελούσαν το 61,3% των αλλοδαπών με τακτική διαμονή, γράφει η Φωνή της Αμερικής στην αλβανική γλώσσα (zeri Amerikes).

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com