«Οι Κατίνες μου» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο πολιτιστικός οργανισμός ARTENS συμμετέχει στις δράσεις του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων για την Ημέρα της Γυναίκας, με την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη «Οι Κατίνες μου»

by Times Newsroom

Η ARTENS τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ

«Οι Κατίνες μου» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο πολιτιστικός οργανισμός ARTENS συμμετέχει στις δράσεις του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων για την Ημέρα της Γυναίκας, με την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη «Οι Κατίνες μου» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 19:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»)Πειραιώς 100, Γκάζι.Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των:

  • Γκέρτσου Ιωάννα-Μαρία, πρόεδρος της Σχολής σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα, ψυχολόγος
  • Καλατζή Ράνια, εκπαιδευτικός
  • Μενίκη Βίλμα, καθηγήτρια, ακτιβίστρια φεμινίστρια
  • Παράσχου Τζίνα, οικονομολόγος, ακτιβίστρια φεμινίστρια
  • Σιάνου Φωτεινή, ακτιβίστρια για την ειρήνη, την μη βία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, 1985-1995: «20 περίπου γυναίκες, νοικιάσαμε ένα γραφείο, με ένα μικρό ετοιμόρροπο μπαλκόνι που ατένιζε την βουερή πόλη. Ήδη ο διαχειριστής μας είχε προειδοποιήσει να μην καθόμαστε πολλές μαζί έξω, μήπως και δεν αντέξει το βάρος μας. Σαν να είχε αντιληφθεί ο διαχειριστής ότι κουβαλούσαμε κάτι βαρύ, πολύ εσωτερικό, που θέλαμε να το μοιραστούμε και έξω από τα στενά όρια του γραφείου… Πολύωρες συζητήσεις, διαφωνίες, προβληματισμοί σε σχέση με την ανισότητα των φύλων, με τον σεξισμό, με την πατριαρχία, με την βία και τον βιασμό, την γυναικεία σεξουαλικότητα, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την εγκαθίδρυση μίας κοινωνίας γυναικοκεντρικής με ισότητα θεσμική και κοινωνική».

Είσοδος ελεύθερη: Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο: 210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Για την είσοδό σας απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Απαραίτητη η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή