Ουκρανία: Ο ύποπτος της αφαίρεσης τοιχογραφίας του Μπάνκσι μπορεί να αντιμετωπίσει πολυετή φυλάκιση

Ο ύποπτος πίσω από την αφαίρεση μιας τοιχογραφίας του Μπάνκσι σε μια ουκρανική πόλη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 12 χρόνια φυλάκισης εάν κριθεί ένοχος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

by Times Newsroom

Ο ύποπτος πίσω από την αφαίρεση μιας τοιχογραφίας του Μπάνκσι σε μια ουκρανική πόλη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 12 χρόνια φυλάκισης εάν κριθεί ένοχος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Το έργο τέχνης, που απεικονίζει μια γυναίκα με μάσκα αερίου και μία ρόμπα να κρατάει έναν πυροσβεστήρα, αφαιρέθηκε από έναν τοίχο στην πόλη πόλη Χοστόμελ στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Το έργο τέχνης του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη είχε εκτιμηθεί περίπου στα 243.900 δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου το οποίο προσθέτει ότι «οι εγκληματίες προσπάθησαν να μεταφέρουν αυτό το γκράφιτι με το βοήθεια ξύλινων σανίδων και πολυαιθυλενίου».

«Χάρη στο ενδιαφέρον των πολιτών, η αστυνομία και άλλες δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τους εγκληματίες».

Η τοιχογραφία ανακτήθηκε.

Ο Μπάνκσι επιβεβαίωσε ότι είχε ζωγραφίσει την τοιχογραφία και άλλες έξι σε μέρη που είχαν πληγεί από σφοδρές μάχες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com