Ουκρανία: Στην Μπαστάνκα, κάτοικοι της περιοχής συνέλαβαν Ρώσους στρατιώτες και έκαψαν το συγκρότημα Pantsir-S

Αυτό ανέφερε το RBC-Ukraine με αναφορά στο μήνυμα του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης Νικολάεφ Βιτάλι Κιμ.

by Times Newsroom

Κάτοικοι της πόλης Μπαστάνκα, στην περιοχή  Μικολάιβ, κατάφεραν να συλλάβουν το ρωσικό αντιαεροπορικό συγκρότημα πυραύλων και όπλων Pantsir-S. Επιπλέον, άμαχοι αφόπλισαν και συνέλαβαν αρκετούς κατακτητές, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Αυτό ανέφερε το RBC-Ukraine με αναφορά στο μήνυμα του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης Νικολάεφ Βιτάλι Κιμ.

Σημείωσε ότι σοβαρές μάχες σημειώθηκαν στην Μπαστάνκα, στη Σνιγκέροβκα και σε άλλους οικισμούς της περιοχής. Οι υπερασπιστές της Ουκρανίας κατέστρεψαν μέρος του εξοπλισμού των ρωσικών στρατευμάτων.

«Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος για όλους! Ο λαός μας μπλόκαρε τον δρόμο του εξοπλισμού. Το σταμάτησαν με γυμνά χέρια! Στην Μπαστάνκα και στη Σνιγκέροβκα, πολίτες συνέλαβαν και αφόπλισαν τον ρωσικό στρατό! Τα Ορκ έφυγαν από κοντά τους τρέχοντας, εγκατέλειψαν εξοπλισμό, τον έκαψαν », είπε ο Κιμ.

Ως αποτέλεσμα, όλοι οι οικισμοί παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των δυνάμεων εδαφικής άμυνας.

Ο δήμαρχος του Ντνίπρο Μπόρις Φιλάτοφ επιβεβαιώνει την περίπτωση σύλληψης του εχθρικού “Pantsir-S”.

«Σήμερα, ομάδα αγροτών από την Μπαστάνκα, χωρίς να το καταλάβουν, κατάφεραν να καταλάβουν και να κάψουν το νεότερο περίφημο συγκρότημα Pantsir-S αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι «νικητές» σκορπίστηκαν στα ουκρανικά χωράφια σαν αρουραίοι”, γράφει στο Facebook του.

Αναφέρεται επίσης ότι αρχικά οι Ρώσοι στρατιωτικοί πυροβόλησαν από το «Γκράντοφ» το περιφερειακό κέντρο της Μπαστάνκα πριν εισέλθουν στην πόλη, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή.

Όλες οι σημαντικές και μόνο επαληθευμένες ειδήσεις χωρίς ρωσική προπαγάνδα και ψεύτικα είναι στις ομάδες RBC-Ukraine στο Telegram και στο Viber . Πάρε μέρος τώρα!

Η νίκη θα είναι δική μας! Δόξα στην Ουκρανία!, γράφει το δημοσίευμα.

rbc.ua

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com