Ουκρανοί κάλυψαν άγαλμα με σακιά, για να το προστατεύσουν από τους βομβαρδισμούς

Πρόκειται για ένα από τα σύμβολα της Οδησσού

by Times Newsroom

Κάτοικοι της Οδησσού κάλυψαν άγαλμα της πόλης με σακιά γεμάτα άμμο, ώστε να το προστατεύσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, καθώς αναμένεται νέα επίθεση, αφού κλιμακώνεται η εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό οργανισμό NEXTA, πρόκειται για το μνημείο του Δούκα ντε Ρισελιέ, που αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Οδησσού

«Οι #Ουκρανοί προστατεύουν τα μνημεία από την καταστροφή κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Ένα από τα σύμβολα της Οδησσού, το μνημείο του Δούκα ντε Ρισελιέ, περιβάλλεται από σάκους άμμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Σημειώνεται, πως το μνημείο του Δούκα ντε Ρισελιέ, αφορά τον δισέγγονο του γνωστού καρδινάλιου. Ο ίδιος εξορίστηκε στη Ρωσία και εντάχθηκε στον Ρωσικό Αυτοκρατορικό Στρατό, πολεμώντας Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Στη συνέχεια διορίστηκε από τον Τσάρο Αλέξανδρο Ι ως κυβερνήτης της Οδησσού.

Δείτε την χαρακτηριστική ανάρτηση:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com